Birger Eriksen-dagen

@Terje Kolbeinsen Hvor mye regner du med å koke bort på 90 minutter? Du har helt sikkert litt heftigere utstyr enn min Grainfather. Jeg hadde også 1.080 på preboil, og med 80 minutters kok ville jeg koke bort 4 liter fra 17 liter til 13 liter. Det ville gi meg OG på 1.105.

Med 30 liter må du koke vekk minst 6 liter til 24 liter for å nå OG på 1.100.
 
Hm. Sliter med å bikke 1.1 her, satser på laaaang koking. Tror jeg skal gå for sånn krabbekoker på gass utendørs i stedet for kokeplata under kjøkkenvifta neste gang!
e8e0adb9f1f4009e145a33c63d82ea30.jpg


Sent fra min HUAWEI TIT-L01 via Tapatalk
 
Haha. Så først nå at det nye hydrometeret ikke går lenger enn til 1.100...

Godt jeg har refraktometer. Det sier 1.120+ etter kok. Dette blir en solid ladning!
 
Panikken tidligere i dag resulterte i en OG på 1122, noe lavere enn den opprinnelige planen.

Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
 
703fc718109c201e597b5f289cec1972.jpg

1time igjen av kok. Dette blir for høyt.
Tilsatte en liter kokende vann nå før kokeslutt så vil det vel jevne seg ut. Kunne jo glatt ha spart meg en time kok. Jaja..., neste år.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Jeg skal straks i gang med kok nå. Heldigvis nydelig vær, så jeg har kost meg, selv med dobbelmesk.
Pusser opp, og derfor er varandaen full av skrot. Ser jo ut som drivgods fra Blucher dette her
a95021cc05132a4fadea2834cdc6b673.jpg


Sent fra min LON-L29 via Tapatalk
 
Himmel og hav for et beist og tung bryggedag. Oppgradering av utstyr, eget bryggerom osv ble plutselig øverst på ønskelista. Det skjer.
Så nå sitter eg her, det koker preboil på skarve 1.076. Tror eg brukte for mye skyllevann. Hadde eg kjørte no sparge hadde den vært på 1.105.
Så eg får koke meg til en fornuftig OG.
Setter på no fin musikk og tar meg en Guinness og ser på at det koker og at naboene arbeider :)
IMG_20200409_160215_1.jpg
IMG_20200409_155628.jpg
 
Har ca 14 liter til gjæring med OG på1110.
Tenker å bruke 3 eller 4 pakker US-05.
Tørrgjær skal vel ikke ha oksygen?
Tror jeg skipper å rehydrere også med såpass mye gjær.
Noen som ville gjort det annerledes?
 
-og 12 timer senere: Hadde siktet på 42 liter men ser ikke ut til å bli mer enn. 35. Har ikke målt OG enda .
 

Vedlegg

  • overføring.jpg
    overføring.jpg
    356,8 KB · Sett: 35
Har ca 14 liter til gjæring med OG på1110.
Tenker å bruke 3 eller 4 pakker US-05.
Tørrgjær skal vel ikke ha oksygen?
Tror jeg skipper å rehydrere også med såpass mye gjær.
Noen som ville gjort det annerledes?
Tørrgjær har like stort behov for oksygen .
 
Skal ikke si at alt gikk etter planen, for det ble mye justering av sikte og tiden ble mye lenger (120 minutter bitterhumle ... jadda).

Men det bør være godt innenfor for Birger i år.

IMG_20200409_163931.jpg
IMG_20200409_164104.jpg

Litt mye grums i hydrometerprøven, men speisen som skal brukes til karbonering har klarnet og viser riktig farge:

IMG_20200409_165631.jpg
 
Sist redigert:
@Terje Kolbeinsen Hvor mye regner du med å koke bort på 90 minutter? Du har helt sikkert litt heftigere utstyr enn min Grainfather. Jeg hadde også 1.080 på preboil, og med 80 minutters kok ville jeg koke bort 4 liter fra 17 liter til 13 liter. Det ville gi meg OG på 1.105.

Med 30 liter må du koke vekk minst 6 liter til 24 liter for å nå OG på 1.100.

Ble 45 min ekstra. Rett under 23 liter nå [emoji2957][emoji1696]


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp