BE-256 pleier å gjære langt ned, så det var litt rart. Det kan hende den rett og slett ikke klarer å få alkoholprosenten høyere.
EC-1118 er ikke så god til å spise maltsukker, så den ville jeg ikke brukt (den brukes ofte til ettergjæring av tilsatt sukker). I tillegg dreper den all annen gjær, så da er du stuck (pun intended...).
Enzymer hjelper ikke dersom BE-256 har nådd grensen (den er oppgitt til 9-11%, så det er godt mulig).
Prøv med en pose San Diego (WLP090) eller Super High Gravity (WLP099). Om det ikke får igang gjæringen får du prøve med enzymer, men da kan du fort ende opp med et tørt øl.
Belle Saison kan også være et alternativ, men den er diastaticus og kan gjære langt ned. Er kanskje ikke så stor fare med det ølet du har? Vet ikke helt.
Om du vil ta den helt ut kan du få et rør med HA-18 av meg. Min BE ble gjæret med HA-18, den ligger på 1,008, og 14,9%