Bjorleik 2013 - foredrag

Gahr

Norbrygg-medlem
Jeg postet samme spørsmål i en annen tråd, men lager en egen likevel (siden det ikke har kommet noen svar i den andre tråden ennå).

Ingrid E. Skistad fra Nøgne Ø skal holde foredrag om humle på årets Bjorleik. Hun vil gjerne ha noen innspill om hva folk kunne tenke seg å høre om i den forbindelse. Forslag og spørsmål mottas med takk.
 
Forringelse ved lagring.
Både av syrer, smak og duft.
Pellets og blomst.
Hvordan forskjellige lagringsmetoder påvirker dette.
Eventuelle forskjeller på humletyper og/eller nasjonaliteter.

Knekkpunkt for "bare bitterhet"
Hvor lenge kan en humle koke og fortsatt beholde sine særpreg på lukt og smak.

Nøgne Øs nye humler
og kommer det fler?
 
Kunne gjerne tenkt meg å høre mer rundt følgende:

Hop Bursting.
Kan man "mette" en vørter med humle (aka. kommer man til et punkt der vørteren ikke kan ta opp med fra humla jf. salt i vann)?
Bruker Ø humleekstrakt i noen av ølene sine?
 
Poster igjen her (så ikke denne tråden):

Jeg vil gjerne høre om litt "humleanatomi": de forskjellige syrenes funksjon i humlen (alfa- og betasyrer) og evt. andre bestanddeler som er verdt å notere seg for bryggere. I tillegg hadde det vært kult å høre om late hops vs. dry hopping og generelt om bitterhet vs. smak vs. aroma i kokingen i forhold til humle.
 
Tilbake
Topp