Etter jobben i dag så hadde jeg så utrolig lyst på en Rallar fra Ægir. Behovet kom helt plutselig ut fra det blå og jeg tenkte til meg selv "Jeg må ha en Rallar!". Jeg svingte innom den lokale Meny'n og fylte vogna med kaviar, smør, egg og en Rallar Amber Ale og tok de med meg hjem etter fullført betaling.
Vel hjemme satt jeg ølen i kjøleskapet noen timer så sedimentene rakk å slappe av littegrann før jeg skulle poppe denne herligheten som ei nyinnkjøpt boks med Pringles. Jeg satt opptrekkeren mot korken, bendte hele stasen oppover og hørte den dødsdøve lyden "ps". Ikke "FSSS!", eller "FSSSPOPHURRANÅSKALDUFÅØLOGDENSKALSMAKETJOLLABINGSÅGODT!", men et stusselig lite "fs". Jeg tenkte for meg selv i et øyeblikk at det var sikkert vanlig. Det er en stund siden jeg har tatt meg en Rallar så jeg ga den the benifit of the doubt. Jeg fylte glasset mitt etter alle kunstens regler. 45 grader til midt i glasset mens jeg sang en stille sang for meg selv. Jeg lot skummet få lov til å gjøre sitt arbeid i toppen av glasset, jeg tittet på det og luktet på det.
Den luktet ganske vanlig pils. Det var ikke noe ekstraordinært med den i det hele tatt. Jeg mener da å huske at den hadde en bedre lukt enn dette? Jeg lukta og sniffa litt til, men til min store skuffelse fikk jeg ikke fram noen aroma ut av det ordinære. Hva i all verden var dette? Jeg tok glasset til leppene, tok en slurk, lot den danse rundt i munnen min og svelget(Jeg kunne GLÆTT ha skrevet for Aktuell Rapport fant jeg plutselig ut). Den smakte flatt og kjedelig. Kanskje tilogmed bittelittegranne sur. Jeg er skuffet. Min Rallar smakte ballar!
Så, spørsmålet mitt til alle, er dette normalt for de norske mikrobryggeriene? At en batch kan gå litt galt innimellom?
Jeg får putre til Vinmonopolet i morgen og kjøpe meg en Mikkeller for å få litt bitterhet tilbake i ganen.
Vel hjemme satt jeg ølen i kjøleskapet noen timer så sedimentene rakk å slappe av littegrann før jeg skulle poppe denne herligheten som ei nyinnkjøpt boks med Pringles. Jeg satt opptrekkeren mot korken, bendte hele stasen oppover og hørte den dødsdøve lyden "ps". Ikke "FSSS!", eller "FSSSPOPHURRANÅSKALDUFÅØLOGDENSKALSMAKETJOLLABINGSÅGODT!", men et stusselig lite "fs". Jeg tenkte for meg selv i et øyeblikk at det var sikkert vanlig. Det er en stund siden jeg har tatt meg en Rallar så jeg ga den the benifit of the doubt. Jeg fylte glasset mitt etter alle kunstens regler. 45 grader til midt i glasset mens jeg sang en stille sang for meg selv. Jeg lot skummet få lov til å gjøre sitt arbeid i toppen av glasset, jeg tittet på det og luktet på det.
Den luktet ganske vanlig pils. Det var ikke noe ekstraordinært med den i det hele tatt. Jeg mener da å huske at den hadde en bedre lukt enn dette? Jeg lukta og sniffa litt til, men til min store skuffelse fikk jeg ikke fram noen aroma ut av det ordinære. Hva i all verden var dette? Jeg tok glasset til leppene, tok en slurk, lot den danse rundt i munnen min og svelget(Jeg kunne GLÆTT ha skrevet for Aktuell Rapport fant jeg plutselig ut). Den smakte flatt og kjedelig. Kanskje tilogmed bittelittegranne sur. Jeg er skuffet. Min Rallar smakte ballar!
Så, spørsmålet mitt til alle, er dette normalt for de norske mikrobryggeriene? At en batch kan gå litt galt innimellom?
Jeg får putre til Vinmonopolet i morgen og kjøpe meg en Mikkeller for å få litt bitterhet tilbake i ganen.