Finn Berger
Moderator
Nå har jeg brukt ei blanding av New England og Verdant over flere generasjoner, og er veldig fornøyd med den. Det starta med en tilfeldighet; jeg hadde ikke nok av noe, men tenkte at disse to har såpass mye felles at det måtte gå greit.
Og det har det gjort. Det funker både til engelske ales og til NEIPA/IPA/APA. Mindre skum enn Verdant gir, og noe bedre utgjæring. Og ellers fine estere. Det ser ut til å bli en husgjær.
I praksis er det antakelig en 2:1-blanding om man tar en pose av hver, siden det er lavere levedyktighet på New England som tørrgjær. Men hvordan det utvikler seg gjennom generasjonene har jeg ikke peiling på. Det ser ut til at blandinga er ganske stabil, i alle fall.
Og det har det gjort. Det funker både til engelske ales og til NEIPA/IPA/APA. Mindre skum enn Verdant gir, og noe bedre utgjæring. Og ellers fine estere. Det ser ut til å bli en husgjær.
I praksis er det antakelig en 2:1-blanding om man tar en pose av hver, siden det er lavere levedyktighet på New England som tørrgjær. Men hvordan det utvikler seg gjennom generasjonene har jeg ikke peiling på. Det ser ut til at blandinga er ganske stabil, i alle fall.