Brygget følgende på lørdag, og lurer på om noe er gjort katastrofalt feil, eller om det kan komme noe positivt ut av det!
Tanken er at det skal bli en Belgisk Blonde.
Statistics
Volume: 15 liters
OG: 1054
FG:
Alcohol: 5.4 % by vol.
Colour: 9 EBC (Golden)
Bitterness: 21 IBU
BU/GU: 0.38
Fermentables
Dry Light Extract 1250 grammes
Dry Wheat Extract 1000 grammes
Hops
Saaz 2.8% alpha 20 grammes 60 minutes
Saaz 2.8% alpha 20 grammes 30 minutes
Cascade 6.5% alpha 20 grammes 5 minutes
Fermentation
Yeast: Safbrew S-33
Comments:
Tilsette revet skall fra 3 appelsiner, ca. 40 gr. - 10 min.
15 gr indisk korianderfrø - 10 min.
Kokte opp 10 l vann, tilsatte 1,250 kg lys spraymalt og 1 kg hvete-spraymalt.
Kokte 60 min. Humle, koriander og app.skall tilsatt ihht. skjema.
Måtte etterfylle 7 l vann for å komme til 15 l, som igjen målte en OG på 1056.
Rehydrerte og tilsatte 8-9 gr Safbrew S-33. Ble rehydrert i ca. 30 min.
Det jeg lurer mest på er valget om å bruke kun spraymalt og at jeg kokte det i 60 min. Ok?
Begynte forøvrig å ploppe i gjærlåsen etter 2-3 timer, fortsatte bra igår, men i dag morges hadde aktiviteten avtatt betraktelig.
Forhåpentligvis normalt for denne gjæren, eller?
(Temp i rommet er 19 gr.)
Er det noen blemmer ellers jeg har gjort , slik dere ser det?
Tanken er at det skal bli en Belgisk Blonde.
Statistics
Volume: 15 liters
OG: 1054
FG:
Alcohol: 5.4 % by vol.
Colour: 9 EBC (Golden)
Bitterness: 21 IBU
BU/GU: 0.38
Fermentables
Dry Light Extract 1250 grammes
Dry Wheat Extract 1000 grammes
Hops
Saaz 2.8% alpha 20 grammes 60 minutes
Saaz 2.8% alpha 20 grammes 30 minutes
Cascade 6.5% alpha 20 grammes 5 minutes
Fermentation
Yeast: Safbrew S-33
Comments:
Tilsette revet skall fra 3 appelsiner, ca. 40 gr. - 10 min.
15 gr indisk korianderfrø - 10 min.
Kokte opp 10 l vann, tilsatte 1,250 kg lys spraymalt og 1 kg hvete-spraymalt.
Kokte 60 min. Humle, koriander og app.skall tilsatt ihht. skjema.
Måtte etterfylle 7 l vann for å komme til 15 l, som igjen målte en OG på 1056.
Rehydrerte og tilsatte 8-9 gr Safbrew S-33. Ble rehydrert i ca. 30 min.
Det jeg lurer mest på er valget om å bruke kun spraymalt og at jeg kokte det i 60 min. Ok?
Begynte forøvrig å ploppe i gjærlåsen etter 2-3 timer, fortsatte bra igår, men i dag morges hadde aktiviteten avtatt betraktelig.
Forhåpentligvis normalt for denne gjæren, eller?
(Temp i rommet er 19 gr.)
Er det noen blemmer ellers jeg har gjort , slik dere ser det?