Blir dette øl?

Brygget følgende på lørdag, og lurer på om noe er gjort katastrofalt feil, eller om det kan komme noe positivt ut av det!
Tanken er at det skal bli en Belgisk Blonde.

Statistics
Volume: 15 liters
OG: 1054
FG: 
Alcohol: 5.4 % by vol.
Colour: 9 EBC (Golden)
Bitterness: 21 IBU
BU/GU: 0.38

Fermentables
Dry Light Extract 1250 grammes
Dry Wheat Extract 1000 grammes

Hops
Saaz 2.8% alpha 20 grammes 60 minutes
Saaz 2.8% alpha 20 grammes 30 minutes
Cascade 6.5% alpha 20 grammes 5 minutes

Fermentation
Yeast: Safbrew S-33

Comments:
Tilsette revet skall fra 3 appelsiner, ca. 40 gr. - 10 min.
15 gr indisk korianderfrø - 10 min.

Kokte opp 10 l vann, tilsatte 1,250 kg lys spraymalt og 1 kg hvete-spraymalt.
Kokte 60 min. Humle, koriander og app.skall tilsatt ihht. skjema.
Måtte etterfylle 7 l vann for å komme til 15 l, som igjen målte en OG på 1056.
Rehydrerte og tilsatte 8-9 gr Safbrew S-33. Ble rehydrert i ca. 30 min.

Det jeg lurer mest på er valget om å bruke kun spraymalt og at jeg kokte det i 60 min. Ok?

Begynte forøvrig å ploppe i gjærlåsen etter 2-3 timer, fortsatte bra igår, men i dag morges hadde aktiviteten avtatt betraktelig.
Forhåpentligvis normalt for denne gjæren, eller?
(Temp i rommet er 19 gr.)

Er det noen blemmer ellers jeg har gjort , slik dere ser det?
 
Lurer bare litt på bitterhumlen din.
Hvorfor har du valgt Saaz her?
Om du ikke har denne liggende vil det bli fordyrende å kjøpe 2 x 100g med humle og smaksmessig gir det etter det jeg skjønner ikke nevneverdig forskjell om du bruker Cascade hele veien. Da selvsagt med mengde justert for alphasyreinnholdet.
 
Hvorfor jeg brukte Saaz er nok rett og slett fordi jeg fant oppskrifter hvor det var brukt!
Cascaden skal jeg bruke på en IPA senere i uken.

Det som beroliger meg er at dere ikke kommenterer bruken av spraymalt og koketiden.
Trodde kanskje jeg dr... meg ut der! :)
 
Anngående bruken av spraymalt og koketid, så er koketiden ok den.
En oppskrift basert kunn på spraymalt med og på 1056 kan resultere i litt høy fg, men ingenting i veien med det ;)
 
Tilbake
Topp