Noen som har prøvd denne, og kan dele noen erfaringer?
http://bryggeland.no/brewster-bryggemaskin-gen2.html#product_tabs_askit_tabbed
Mvh
Ole
http://bryggeland.no/brewster-bryggemaskin-gen2.html#product_tabs_askit_tabbed
Mvh
Ole
Fin blogg du har
Kan du forklare litt hva slags skylleteknikk du bruker normalt sett til f.eks. en Amerikansk IPA? Jeg fikk dårlig utbytte på min første brygg, jeg vet at jeg brukte for lite skyllevann, men jeg er litt usikker på teknikken likevel. Jeg brukte meskeinnsatsen og løftet den opp med bøylene.
Edit: Eks. hvor kan man få kjøpt seg en sånn plate han legger over mesken her?
Fin blogg du har
Kan du forklare litt hva slags skylleteknikk du bruker normalt sett til f.eks. en Amerikansk IPA? Jeg fikk dårlig utbytte på min første brygg, jeg vet at jeg brukte for lite skyllevann, men jeg er litt usikker på teknikken likevel. Jeg brukte meskeinnsatsen og løftet den opp med bøylene.
Edit: Eks. hvor kan man få kjøpt seg en sånn plate han legger over mesken her? (1.54 min)
Jeg gjør i prinsippet det samme som han karen i videoen, men har min egen rutine på skylling:
- Mens jeg mesker starter jeg oppvarming (77 grader) av skyllevann. Jeg har en gryte på 14 liter som jeg alltid fyller opp helt full.
- Når mesken er ferdig, så er det opp på bøylene og lar vannet renne av til det bare drypper.
- 1 liter skyllevann annethvert minutt sånn ca.
- Så...de siste 5-6 literen så måler jeg SG hver gang i det som renner av mesketønnen (bryggeskje og refraktometer), så hvis SG på dette kommer ned mot 1.008 så stopper jeg skyllingen og fyller opp med kranvann i kokekjelen. Hvis ikke så fortsetter jeg bare skyllingen til jeg er 1-2cm i fra toppen på kokekjelen. Etter siste skylling så ligger jeg normalt sett rundt 1.008-1.0012, og det er egentlig helt greit.
Jeg kan godt lage en blogpost med bilder rundt dette hvis noen ønsker mer detaljer.
Dette med Mash Efficiency og Brewhouse Efficiency er to vilt forskjellige ting på Brewsteren (er vel det på alle systemer da men).
At man ligger på 75-80% Mash Efficiency hvis man holder seg under 6,5kg-ish malt kan nok stemme det. Dette faller drastisk når man prøver å fylle på mer enn 7kg. Meskevann er også noe som spiller inn. Jeg ligger normalt sett mellom mellom 16 og 19 liter. Prøver å holde en faktor på 3 ( liter vann pr.kr. malt).
Når jeg komponerer oppskrifter i Beersmith så tar jeg konsekvent utgangspunkt i 65% Brewhouse/Total Efficiency.
Den platen i videoen var interessant ja. Ser at Hjemmebryggeren.dk selger denne løst for 200,- DKR:
http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupper/brewster/brewster-221/udmaskningsplade-til-brewster.html
Jeg gjør i prinsippet det samme som han karen i videoen, men har min egen rutine på skylling:
- Mens jeg mesker starter jeg oppvarming (77 grader) av skyllevann. Jeg har en gryte på 14 liter som jeg alltid fyller opp helt full.
- Når mesken er ferdig, så er det opp på bøylene og lar vannet renne av til det bare drypper.
- 1 liter skyllevann annethvert minutt sånn ca.
- Så...de siste 5-6 literen så måler jeg SG hver gang i det som renner av mesketønnen (bryggeskje og refraktometer), så hvis SG på dette kommer ned mot 1.008 så stopper jeg skyllingen og fyller opp med kranvann i kokekjelen. Hvis ikke så fortsetter jeg bare skyllingen til jeg er 1-2cm i fra toppen på kokekjelen. Etter siste skylling så ligger jeg normalt sett rundt 1.008-1.0012, og det er egentlig helt greit.
Jeg kan godt lage en blogpost med bilder rundt dette hvis noen ønsker mer detaljer.
Dette med Mash Efficiency og Brewhouse Efficiency er to vilt forskjellige ting på Brewsteren (er vel det på alle systemer da men).
At man ligger på 75-80% Mash Efficiency hvis man holder seg under 6,5kg-ish malt kan nok stemme det. Dette faller drastisk når man prøver å fylle på mer enn 7kg. Meskevann er også noe som spiller inn. Jeg ligger normalt sett mellom mellom 16 og 19 liter. Prøver å holde en faktor på 3 ( liter vann pr.kr. malt).
Når jeg komponerer oppskrifter i Beersmith så tar jeg konsekvent utgangspunkt i 65% Brewhouse/Total Efficiency.
Den platen i videoen var interessant ja. Ser at Hjemmebryggeren.dk selger denne løst for 200,- DKR:
http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupper/brewster/brewster-221/udmaskningsplade-til-brewster.html
Takk for svar, her fikk jeg mange verdifulle tips. Stiller litt bedre nå til neste runde. ☺
1 spørsmål til. Hva slags temperatur bør vørter ha imens man skyller? Kan man starte økning av temp for å komme til kok da, eller bør den være eks. 64 grader til skylling er ferdig?
Hei. Er dette fremdeles gyldi; eller er det kommet noe nyere?Da har jeg profilert opp Brewster riktig i BeerSmith. Tok kontakt med produsenten (Brewolution) for å få korrekte verdier. Jeg oppfordret dem til å legge ut Beersmith profil på nettsidene også.
Profilen kan også lastes ned her: (Gyldig til 11.10.2015)
http://shares.aeqw5j6l831r.bix.com/s#5b55abb9-4433-45b6-a68c-ac08f564040d/shivac.bix.aeqw5j6l831r.bix.com/Brewster NG profil.bsmx
Denne skal stemme ja ☺Hei. Er dette fremdeles gyldi; eller er det kommet noe nyere?