har tappet vann som kom rennende ut fra et fjell, tenkte å bruke dette når jeg skal sette øl. Min gamle bestefar sier at det er kildevann. Kan jeg bruke dette når jeg setter øl? må det kokes først e.l?
hvis du mesker lyse maltslag i et vann med mye oppløst caco3 vil vannets bufringsevne bli for stor i forhold til maltets evne til å senke ph under mesking. Du får derfor for høy PH i mesken. Hvis du med ølsett mener ekstrakt spiller dette ingen rolle. Men det er jo slett ikke sikkert at berggrunnen er kalkrik.
mvh
Bårdd
Siden du tenkte å brygge en lys pils, ville jeg satt meg litt inn i viktigheten av riktig mengde gjær, lufting/oksygenering av vørteren og temperaturkontroll under gjæring. Dette vil nok ha mer å si for smaken enn litt annerledes vann.
hvis du mesker lyse maltslag i et vann med mye oppløst caco3 vil vannets bufringsevne bli for stor i forhold til maltets evne til å senke ph under mesking. Du får derfor for høy PH i mesken. Hvis du med ølsett mener ekstrakt spiller dette ingen rolle. Men det er jo slett ikke sikkert at berggrunnen er kalkrik.
mvh
Bårdd
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.