Ørnegård
Norbrygg-medlem
Under tapping av siste batch gikk det skeis et par ganger fordi vi rett og slett glemte bort et par viktige ting. Dette hender også fra tid til annen under brygging (glemmer å skru av varmelement nummer 2 ved innmesk, glemmer utmesk, glemmer å rehydrere gjær osv ...).
Dette skjer spesielt ofte når man er flere og har det litt moro underveis ...
Det skal jo være moro å brygge, men samtidig må det jo ikke bli mer moro enn at sluttproduktet blir bra. Dumt med slurvefeil
Noen andre som har vurdert å lage eller har laget seg sjekklister (utover mesketider og humleskjema) som de forsøker å følge slavisk? Jeg tenker å sette opp sjekklister for bryggekvelden (oppmåling av meske- og skyllevann, setting av temperaturer, innmesk, utmesk, kjøling osv.) og tappekveld (vasking av fat, desinfisering, tapping, vask av gjæringsdunk osv).
Slike sjekklister vil selvsagt være veldig utstyrs- og prosessavhengige, men det hadde likevel vært morsomt å sett hva andre eventuelt har gjort?
Jeg deler våre sjekklister her (hvis det ikke bare blir med tanken).
Dette skjer spesielt ofte når man er flere og har det litt moro underveis ...
Det skal jo være moro å brygge, men samtidig må det jo ikke bli mer moro enn at sluttproduktet blir bra. Dumt med slurvefeil
Noen andre som har vurdert å lage eller har laget seg sjekklister (utover mesketider og humleskjema) som de forsøker å følge slavisk? Jeg tenker å sette opp sjekklister for bryggekvelden (oppmåling av meske- og skyllevann, setting av temperaturer, innmesk, utmesk, kjøling osv.) og tappekveld (vasking av fat, desinfisering, tapping, vask av gjæringsdunk osv).
Slike sjekklister vil selvsagt være veldig utstyrs- og prosessavhengige, men det hadde likevel vært morsomt å sett hva andre eventuelt har gjort?
Jeg deler våre sjekklister her (hvis det ikke bare blir med tanken).