Brukt DME tilsatt sukker?

Tanke... Har 3 liter DME starter snurrende på 007. Den fokulerer godt og DME vørter over blir klar og fin når jeg setter den kaldt.

Hva med å slå av vørter, men ikke i vasken, som jeg har gjort før, men i ei gryte. Koke opp med tilsatt sukker til 1.040. Flyse og bruke som neste starterbase..?

Tanken var at gjæren har jo bare spist sukkeret, så med å koke inn nytt...

Hilsen kjiping, uten bryggebutikk rundt hjørnet.. :)
 
Tror ikke det er det smarteste da det er snakk om to forskjellige sukkerarter. Maltose vs. Sukrose.
 
Vanlige dagligvarebutikker har Moss maltekstrakt som fungerer veldig bra til gjærstarter. 125 g pr liter starter. DME er verken mer eller mindre enn tørket maltekstrakt.
 
Hans Einar skrev:
Akkurat. Alltid er det noe :)
Takker!

Den Europris varianten med 50% druesukker. Samme utfordring der da?

Man bør IKKE lage gjærstartere med sukker eller med maltekstrakt tilsatt sukker. Gjæren trenger næringsstoffene maltet gir, og for store mengder simpelt sukker (sukrose, glukose, fruktose) kan svekke gjærens evne til å bryte ned maltose og mer komplekst sukker.
 
Da vet man det! Takker for god og kjapp info. Moss maltekstrakt på 450g glass, passer jo bra til en starter på 3l da :) .. om man ikke er så vanvittig nøye på å få ut alt.. :) egentlig bare greiere å håndtere også. Klarer som regel å få DME pulver utover hele kjøkkenet, bak brillene og seigt gulv :^)
 
Tilbake
Topp