Brygg nr 2 med BB60

da er vi ferdigemed brygg nr 2 APA
Må si det gikk bedre denne gangen.

Satt igjen med ca 10 liter etter at BB,n var toppet opp,OG 1054(skulle være 1060-65)så vi bommet litt.
mesket på ca 65 grader og skylte med 50 liter vann på 80 grader.

Ble med mye trub over i gjæringskaret.

Prøvde å ta en utmesk men det tok for lang tid, temp under silbunn var på over 90 grader mens maltsengen var ca 67 sirkulerte manuelt men klarte ikke å nå tempen i maltsengen så vi sluttet.
 
Egentlig ingen tingbare en oppsumering...

Gratulerer iallefall :) flott hobby du/dere har funnet dere.

Tips om dere ønsker mindre trub: la vørteren stå alt fra 30 min opptil 2 timer fra endt nedkjøling før du tapper over på gjærdunk, da vil det meste rekke å sedimentere og kompaktere seg en del mer i bb60'en.

Hvorvidt det påvirker sluttproduktet blir positivt påvirket er kontroversielt, men du får en klarere vørter over i gjærdunken din iallefall.

Er gjort forsøk på brygging med/uten trub, det finnes link til interessant lesning om det her på forumet uten at jeg husker navnet på tråden linken til det befinner seg i. :)
 
Er klar over,ideen om å la det stå og settle,men er ganske lei etter en 8-9 timer,
Men uansett godt øl blir det hvertfall
 
Tilbake
Topp