Hei
Jeg har tenkt å brygge en gose. Fant en oppskrift som jeg tenkte å prøve. Tror denne skal holde til ca 25 l ferdig gose.
3kg pils
3kg hvete
250 g havregryn
250 g acid malt
Bitterhumle til 12 ibu
20-30 g salt
20 g koriander
Melkesyre til passende ph 3-4
Meskes ved 65°grader
Kok 90 min
Gjær us 05
Det jeg lurer på er blant annet følgende:
Når skal jeg tilsette salt? Før eller etter gjæring?
Når skal jeg tilsette melkesyre?
Gjæringstemperatur?
Vurderer også å tilsette sitron. Når burde jeg gjøre dette?
Har også vurdert lakris og bringebær i en liten batch. Noen som har prøvd noe lignende?
Jeg har tenkt å brygge en gose. Fant en oppskrift som jeg tenkte å prøve. Tror denne skal holde til ca 25 l ferdig gose.
3kg pils
3kg hvete
250 g havregryn
250 g acid malt
Bitterhumle til 12 ibu
20-30 g salt
20 g koriander
Melkesyre til passende ph 3-4
Meskes ved 65°grader
Kok 90 min
Gjær us 05
Det jeg lurer på er blant annet følgende:
Når skal jeg tilsette salt? Før eller etter gjæring?
Når skal jeg tilsette melkesyre?
Gjæringstemperatur?
Vurderer også å tilsette sitron. Når burde jeg gjøre dette?
Har også vurdert lakris og bringebær i en liten batch. Noen som har prøvd noe lignende?