Hallstein
Norbrygg-medlem
Hei !
Kjøpte svært mye pilsnermalt nå i januar som skal brukes til bl.a. kölsch, weissbier(allerede brygget) og belgisk wit. Leker meg derimot med tanken på å brygge en oktoberfest (Märzen) da jeg er svært glad i denne øltypen.
Problemet er derimot at jeg ikke har kjøleskap for gjæring, men jeg har derimot en kjeller som er relativt kald. Temperaturene her er på ca. 13-16 grader (i lufta). Jeg tenker derfor at jeg kanskje kunne fått til å gjære i ett traug som er større enn gjæringskaret, hvor jeg plasserer gjæringskaret oppi. Trauget fylles dermed med vann og tilsettes 1,5L flasker med is kontinuerlig...
Ville dette kunne fungere, eller må man være enda mer nøye med gjæring av slikt?
Oppskrift og sånt har jeg ikke tenkt på enda...
Kjøpte svært mye pilsnermalt nå i januar som skal brukes til bl.a. kölsch, weissbier(allerede brygget) og belgisk wit. Leker meg derimot med tanken på å brygge en oktoberfest (Märzen) da jeg er svært glad i denne øltypen.
Problemet er derimot at jeg ikke har kjøleskap for gjæring, men jeg har derimot en kjeller som er relativt kald. Temperaturene her er på ca. 13-16 grader (i lufta). Jeg tenker derfor at jeg kanskje kunne fått til å gjære i ett traug som er større enn gjæringskaret, hvor jeg plasserer gjæringskaret oppi. Trauget fylles dermed med vann og tilsettes 1,5L flasker med is kontinuerlig...
Ville dette kunne fungere, eller må man være enda mer nøye med gjæring av slikt?
Oppskrift og sånt har jeg ikke tenkt på enda...