Brygge min første IPA.

stenkarlsen

Norbrygg-medlem
Etter utallige timer med lesing her på forumet har jeg endelig kommet igang å prøve meg litt på bryggingen selv. Tenker jeg må utnytte muligheten å spørre om tips på oppskriften min før jeg setter igang.

Har tatt utgangspunkt i en Nøgne Ø IPA oppskrift jeg fant her en plass. Noen innspill?

Style: Imperial IPA
OG: 1.076
FG: 1.019
ABV: 7.47 %

IBU's: 78.42
 
Efficiency: 70 %
Boil Size: 23.37 L
 
Color:  11.8 SRM 
Batch Size: 20.00 L
 
Preboil OG: 1.071
Boil Time: 90 minutes


Grains & Adjuncts

Amount Percentage Name Time Gravity

4.50kg 75.63 % Pale Liquid Extract 60 mins 1.036

0.65kg 10.92 % Weyermann Pale Wheat Malt 60 mins 1.038

0.45kg 7.56 % Caramel/Crystal Malt - 10L 60 mins 1.035

0.35kg 5.88 % Munich Malt - 20L 60 mins 1.035


Hops

Amount Name Time AA %

40.00g Chinook 90 mins 13.00

32.00g Cascade 30 mins 5.50

32.00g Cascade 15 mins 5.50

32.00g Cascade 5 mins 5.50

30.00g Cascade 1 mins 5.50

Dryhop

25.00g Cascade 7 days 5.50


Yeasts

1.0 pkg Nottingham Danstar

På forhånd takk! :)

/Sten
 
Husk at hvetemalt må meskes.


I en dobbel/imperial ipa ville jeg ha brukt minst tre ganger så mye smaks-, aroma- og tørrhumle!
 
Sier du det ja? var under den oppfatning at Imperial IPA skulle ha en IBU på mellom 60 og 120??

Hvor høyt bør jeg legge meg på IBU mener du Gahr?

Ellers ser sammensetningen av malt/ekstrakt og mengder greie ut? :)
 
Hva med heller å kutte hvetemalten og litt av maltekstrakten og brygge en vanlig IPA på OG ~1060? Store øl krever bedre kontroll på gjæringen, og gjerne mer gjær enn én pakke Nottingham. Så kan du kutte litt Chinook i bitterhumlen (ned til 60-70 IBU) og heller bruke litt av den som tørrhumle.
 
Det kan fort være en god idé ja. Men da blir det mye mindre humle igjen da.. hva med noe slikt?

Style: IPA

OG: 1.060
FG: 1.014
ABV: 6.11 %

IBU's: 66.22
 
Efficiency: 75 %
Boil Size: 23.37 L
 
Color:  7.53 SRM 
Batch Size: 20.00 L

Boil Time: 90 minutes


Grains & Adjuncts

Amount  Percentage  Name            Time  Gravity

3.60kg  83.70 %    Pale Liquid Extract    60 mins

0.40kg  9.30 %      Caramel/Crystal Malt - 10L 60 mins

0.30kg  7.00 %      Munich Malt - 20L      60 mins


Hops

Amount  Name  Time  AA %

25.00g  Chinook  90 mins  13.00

20.00g  Cascade  30 mins  6.50

20.00g  Cascade  15 mins  6.50

20.00g  Cascade  5 mins  6.50

20.00g  Cascade  1 mins  6.50

Dryhop

20.00g  Cascade  7 days  6.50


Yeasts

1.0 pkg Nottingham Danstar
 
stenkarlsen skrev:
Sier du det ja? var under den oppfatning at Imperial IPA skulle ha en IBU på mellom 60 og 120??

Hvor høyt bør jeg legge meg på IBU mener du Gahr?

Ellers ser sammensetningen av malt/ekstrakt og mengder greie ut? :)

Mengden IBU i en dobbel ipa blir fort akademisk. Det er ikke så lett faktisk å få inn så mye som 120 IBU, uansett. Ølet bør ha en kraftig humlearoma, og du kan jo bare kutte ned på bitterhumlen hvis du vil dempe bitterheten noe.
 
Gahr skrev:
stenkarlsen skrev:
Sier du det ja? var under den oppfatning at Imperial IPA skulle ha en IBU på mellom 60 og 120??

Hvor høyt bør jeg legge meg på IBU mener du Gahr?

Ellers ser sammensetningen av malt/ekstrakt og mengder greie ut? :)

Mengden IBU i en dobbel IPA blir fort akademisk. Det er ikke så lett faktisk å få inn så mye som 120 IBU, uansett. Ølet bør ha en kraftig humlearoma, og du kan jo bare kutte ned på bitterhumlen hvis du vil dempe bitterheten noe.

Ahhh! Skjønner!! :) Har mer enn nok til overs, så why not..:)
 
Tilbake
Topp