Har drukket en del av
2nd running-ølet som jeg beskriver her har fått bein å gå på. Nydelig Saaz-aroma, den minimale bruken av spesialmalt gir ølet en kjempefin drikkbarhet og et lite hint av toast og brød. Jeg føler også at det kler gjæren godt. Får et slags kirsebærhint som jeg ikke får fra den lysere storebroren, noe som leder meg til å tro at det er en kombinasjon av gjær og malt, men jeg vet ikke. Skal lages igjen.
XX Bitter-ølet får stå ei stund til. Tenker det blir mer strukturert og litt krispere hvis det står på 10 grader i et par uker til. Men, jeg driver allerede nå og tenker på et lignende øl med høyere IBU og andre aromahumler. Kanskje Kazbek eller Bobek. Mer sulfat i vannjusteringen og lengre koketid.
Jeg skal også lage en svakere ale, 4,5ish %, ut av samme mesk, hvor jeg tapper av vørter til koking av XX Bitter-klone, tilfører ca 100 g mørk munich, 30 g Caramunich og 20g Carafa II(som egentlig er en del av en annen planlagt partygyle) for å gi andreølet litt karakter og kanskje et lite knepp høyere FG. Tenker denne skal få 35 IBU, en stor 5min addition av Saaz og noen smuler Cascade. Samme gjær og omtrent samme gjæringsforløp.
2nd running-ølet som jeg beskriver her har fått bein å gå på. Nydelig Saaz-aroma, den minimale bruken av spesialmalt gir ølet en kjempefin drikkbarhet og et lite hint av toast og brød. Jeg føler også at det kler gjæren godt. Får et slags kirsebærhint som jeg ikke får fra den lysere storebroren, noe som leder meg til å tro at det er en kombinasjon av gjær og malt, men jeg vet ikke. Skal lages igjen.
XX Bitter-ølet får stå ei stund til. Tenker det blir mer strukturert og litt krispere hvis det står på 10 grader i et par uker til. Men, jeg driver allerede nå og tenker på et lignende øl med høyere IBU og andre aromahumler. Kanskje Kazbek eller Bobek. Mer sulfat i vannjusteringen og lengre koketid.