BuddhaBar
Norbrygg-medlem
Jeg brygger min første pils og kjøpte Pilsner allgrain settet til Gahr fra Bryggselv og fikk med to poser ferskgjær. Jeg hadde ikke tid til å sette en starter og spør derfor om det er nok gjær. Vedkommende mener at det er det, men jeg ser i oppskriften at brygget krever 450 mld mld.
Jeg treffer OG perfekt med 1.050 og har satt vørteren til gjæring på 7-8 grader. Etter 2,5 uke er SG 1.040. Etter nesten 5 uker er SG 1.030.
Jeg har tydeligvis for lite gjær, men bør jeg det fortsatt stå til gjæring så lenge SG blir lavere?
Mål for FG er 1.010-14
Kan brygget stå så lang tid til gjæring uten at det blir usmak?
Jeg treffer OG perfekt med 1.050 og har satt vørteren til gjæring på 7-8 grader. Etter 2,5 uke er SG 1.040. Etter nesten 5 uker er SG 1.030.
Jeg har tydeligvis for lite gjær, men bør jeg det fortsatt stå til gjæring så lenge SG blir lavere?
Mål for FG er 1.010-14
Kan brygget stå så lang tid til gjæring uten at det blir usmak?
Sist redigert: