N
Noget Undergjæret
Kjør dennepå nach
https://open.spotify.com/track/2pmefMcq8rJZD8XXvfX086
https://open.spotify.com/track/2pmefMcq8rJZD8XXvfX086
Pilsnermalt eller pale malt? Hvis du kokte en halvtime så tipper jeg du er safe, hvertfall med pale malt. Vet ikke hvor sensitiv du er for denne smaken? Tror ihvertfall jeg har ganske høy terskel for den - har smakt den i usmaksett, men aldri i ferdig øl.Dette er en av de virkelig pinlige tabbene:
Jeg hadde ikke tid til å gjøre ferdig hele bryggeprosessen i går kveld (weissbier), så jeg nøyde meg med å koke en halv time, og så satte jeg på lokket og gikk og la meg, for å koke videre i dag. (Står og bobler i kjelen nå.) Det jeg ikke tenkte på, var at DSM som produseres når ølet kjølner, ikke kan kokes vekk etterpå - i motsetning til den som produseres under mesking. Så nå lurer jeg på om jeg kommer til å få årets svovelbombe, samt en weissbier med kraftig grønnsaksmak.
Veit at noen sverger til å la ølet kjølne over natta, i stedet for å kjøle det raskt ned, så kanskje er det ikke så ille som teorien vil ha det til?
Iziot
Du er åpenbart veldig kunnskapsrik og har bidratt med masse gode innlegg her. Jeg har lært masse av deg. Kult om du returnerer til en noget mer konstruktiv tone!Iziot
Jeg kokte vekk en del av det som ble produsert under meskinga i løpet av den halve timen, men det er ikke noen hjelp. DSM produseres i vørter som er kokt, men står og er varm - og denne DSM'en kan ikke kokes vekk seinere, i motsetning til den som produseres under mesking. Jeg har altså produsert ny og verre DSM - ut fra det jeg kan lese meg til her: http://beersmith.com/blog/2012/04/10/dimethyl-sulfides-dms-in-home-brewed-beer/
Råtne egg-lukt sørger så gjæren for å produsere med DSM som råstoff, så jeg skulle derfor vente meg mer enn vanlig av det. Men jeg håper det ikke blir dramatisk.
Dette er iorden nå, ingen vits i å diskutere dette i plenum.Det har du ingen grunn til. Moderatorene kunne godt vært enda strammere i sperre-policy'en for min del
Burde vel fungere det sålenge du passer på surstoffetEr det mulig å kjøpe 200 gram caramalt, meske det å koke det litt før jeg tilsetter det avkjølt i fatet og skyller gjennom med co2? Eller blir det nok en bryggetabbe?
Så en tråd om svovelutdrivelse her Bubbling CO2 as Sulfur-removing Method?Skjønner. Vel, da har du i det minste et artig "exbeeriment" på gang kanskje man kan gjøre noen grep i gjæringen for å drive svovelen ut?
Ja det er selvfølgelig rett. Er kanskje ikke så mye gjærbart sukker i cara/Crystal malt, men sikkert nok til at det må gjæres ut. Hmm, kanskje bare tilsette ugjærbart sukker istedet.Hmmm... Du snakker om å tilsette ren vørter fra Caramalt til ferdig gjæret øl? I så fall bør vel det hele gjennom ny gjæring? Du vil muligens også få en utfordring med å beregne ABV...