Var dessverre ikke observant nok når det gjaldt volumet
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dette er en av de virkelig pinlige tabbene:
Jeg hadde ikke tid til å gjøre ferdig hele bryggeprosessen i går kveld (weissbier), så jeg nøyde meg med å koke en halv time, og så satte jeg på lokket og gikk og la meg, for å koke videre i dag. (Står og bobler i kjelen nå.) Det jeg ikke tenkte på, var at DSM som produseres når ølet kjølner, ikke kan kokes vekk etterpå - i motsetning til den som produseres under mesking. Så nå lurer jeg på om jeg kommer til å få årets svovelbombe, samt en weissbier med kraftig grønnsaksmak.
Veit at noen sverger til å la ølet kjølne over natta, i stedet for å kjøle det raskt ned, så kanskje er det ikke så ille som teorien vil ha det til?
DMS dampes bort i sekundærgjæring. Bare å la det stå noen måneder ekstra på karet så forsvinner det. Har gjort det mange ganger. Må dog være borte før flasking. Men esterne forsvinner jo også - så det blir nødvendigvis ikke så mange bananer igjen da.
Kom til å tenke på den udødelige Mitch Hedberg:hmm - tror jeg fortrekker bananer med litt mais nå enn no bananas today om fire måneder.
Joda, han er med oss. Tenker på ham hver gang jeg er i butikken og kjøper noe minimalt, og blir spurt om jeg vil ha kvittering.hehe - skjønt jeg får det ikke helt til å gå opp.
M.H. var vel ikke helt udødelig.
Hmm..minimalt
Hmm..
Er dette noe å bekymre seg for da? Med mindre du syns den er for tørr så er vel alt fryd og gammen? Skal ganske mye til å "kjenne alkoholen" fra forsiktige 6%.Men dette må vel kunne kalles en ny bryggertabbe: Problemet nå er heller at det har blitt for sterkt - oppunder 6%, og det tipper vel over når jeg karbonerer. Det var jo ikke meningen. Men jeg har tidligere hatt litt trøbbel med utgjæringen på denne gjæren, så nå gjorde jeg det jeg kunne for å få en gjærbar vørter - og har tydeligvis jobba godt: 83% utgjæring. Heldigvis kjenner jeg lite til alkoholen - ennå.
Er dette noe å bekymre seg for da? Med mindre du syns den er for tørr så er vel alt fryd og gammen? Skal ganske mye til å "kjenne alkoholen" fra forsiktige 6%.
hehe - 6% er mer enn hva jeg pleier å brygge, og grensa for stilen går ved 5,6%. Jeg hadde vel tenkt meg 5,4, som jeg synes er ideelt. Det er en grunn til at weissbier ikke skal være sterkere, og det har med balanse å gjøre. Når det ikke er hverken mye humle eller maltsødme, vil alkoholen kunne melde seg, sjøl om det ikke er fusel. Men her har jeg godt med banan og nellik, så jeg tror det går bra.
Men det er noe med å kunne fylle et stort weissbierglass og tømme det uten å bli altfor lett i hodet. Gamle folk tåler mindre, vet du.
Flaks at det er med patentkork da!6 stk potensielle flaskebomber. Tilsatte 6 gram sukker pr. halvliter...... Best å lette på trykket allerede i morgen kanskje.
6 stk potensielle flaskebomber. Tilsatte 6 gram sukker pr. halvliter...... Best å lette på trykket allerede i morgen kanskje.
Kom på at jeg hadde fryst ned noe vørter til senere bruk, og kokte, kjølte og tilsatte. OG 1060, 50% effektivitet. Har holdt på med dette i tre år nå, men klarer ikke unngå jallabrygging med rot og feil. Morgen etter jeg tilsatte dette ekstra ble det søl, og nå tilsatte jeg et halvt kilo spraymalt (kokt) for å nå OG på 1075. Blow off tube for sikkerhets skyld.Var dessverre ikke observant nok når det gjaldt volumet
Sent from my iPhone using Tapatalk
Er det tabbe når du har to kar med tilsammen 40 liter belgisk "Et-eller-annet" som gjærer med wlp400 uten oppsyn? Jeg føler jeg burde titte innom litt...
Kom på at jeg hadde 4 flasker fra batchen der jeg glemte cara malt hvor jeg også hadde klart å tilsette 12 gr/l. Åpnet en i går kveld. Så normal ut helt til jeg hellet i glasset. 1 cm øl og resten skum. Men det positive er at søtsmaken som manglet var der nå. Betyr vel at gjæren fremdeles jobber kanskje. Satt de 3 siste i kjøla for konsum til helgen. Disse flaskene har vanlig topp så det kunne ha blitt flaskebomber....Fine etiketter!
De flaskene der tåler vel mye? Men 12 gr per liter er kanskje i overkant - og uansett kanskje ikke så godt?