cjohansen
Norbrygg-medlem
En litt innviklet tabbe. Rett før helga kjente jeg en lukt på bryggerommet som jeg har kjent før og som jeg absolutt ikke ønsker å kjenne på rommet hvor jeg oppbevarer all malten min: lukten av død mus. Mus som har vært død EN STUND.
Stengte dør og vinduer og gikk og la meg. Morgenen etter mannet jeg meg opp og åpnet døra for forhåpentligvis avkrefte situasjonen som innbilning. Men nei, lukten av død mus lå tjukt i rommet.
Flytta i all hast (og konas store "glede") all malt ut av rommet (og inn på soverommet). Jeg tok så med meg hansker, klorvann og generell nedbrutthet og gikk igang med å tømme skapet og lete i alle kriker og kroker etter den lille jævelen. Noen timer senere hadde jeg fortsatt ikke funnet noe mus, og det eneste som gjensto var kjøleskapene. Dro frem gjæringsskapet og gikk over med nesa.
I drypp-bakken bak kjøleskapet, det som tar imot kondens møtte jeg et besynderlig syn.
Jeg har jo hatt noen "situasjoner" med WLP530 inne i skapet, og her ligger det rett og slett noen dl gammel gjær og godgjør seg. På nært hold lukta det en blanding av surølbryggeri og gjærekstrakt. Hvem vet, kanskje jeg har uforvarende produsert marmite bak kjøleskapet mitt? "Død og fordervelse" er ihvertfall dekkende.
Pannen lot seg ikke fjerne, så en stund senere, etter mye banning og klønete vask ble kjøleskapet satt på plass og resten av rommet klorvasket. Dagen etter kunne jeg med stor glede konkludere med at det ikke var noen død mus på rommet.
Hva skal vi lære av dette? Tja, renhold, renhold, renhold! Overalt! Nå er ihvertfall bryggerommet mitt særs rent.
Stengte dør og vinduer og gikk og la meg. Morgenen etter mannet jeg meg opp og åpnet døra for forhåpentligvis avkrefte situasjonen som innbilning. Men nei, lukten av død mus lå tjukt i rommet.
Flytta i all hast (og konas store "glede") all malt ut av rommet (og inn på soverommet). Jeg tok så med meg hansker, klorvann og generell nedbrutthet og gikk igang med å tømme skapet og lete i alle kriker og kroker etter den lille jævelen. Noen timer senere hadde jeg fortsatt ikke funnet noe mus, og det eneste som gjensto var kjøleskapene. Dro frem gjæringsskapet og gikk over med nesa.
I drypp-bakken bak kjøleskapet, det som tar imot kondens møtte jeg et besynderlig syn.
Jeg har jo hatt noen "situasjoner" med WLP530 inne i skapet, og her ligger det rett og slett noen dl gammel gjær og godgjør seg. På nært hold lukta det en blanding av surølbryggeri og gjærekstrakt. Hvem vet, kanskje jeg har uforvarende produsert marmite bak kjøleskapet mitt? "Død og fordervelse" er ihvertfall dekkende.
Pannen lot seg ikke fjerne, så en stund senere, etter mye banning og klønete vask ble kjøleskapet satt på plass og resten av rommet klorvasket. Dagen etter kunne jeg med stor glede konkludere med at det ikke var noen død mus på rommet.
Hva skal vi lære av dette? Tja, renhold, renhold, renhold! Overalt! Nå er ihvertfall bryggerommet mitt særs rent.