1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Bryggertabber

En tråd i 'Brygging' startet av joques, 15 Des 2007.

  1. RealGone

    RealGone
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hordaland
    Ikke spør meg:D
    Bilde anyone? :rolleyes:
     
  2. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Jeg bruker vel ikke HUN, jeg bruker HAN:
    2018-11-14 14.57.30.jpg 2018-11-14 14.57.40.jpg

    Men det var @1Morten som hadde fått satt på HUN mener jeg.
    Kan være jeg tar feil.... Har hendt før en gang mener jeg å huske
     
  3. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kommer det ikke snart HEN koblinger da
     
  4. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Fylkesstyre

  5. Staro

    Staro
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Torshov, Oslo
    Triclamp? Like i begge ender den.
     
    Oberstbräu og LarsUlv liker dette.
  6. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Neida. Har hannkobling jeg og. Men du hadde så mye sexy støff i kjelleren din at jeg sikkert skrøt på meg en hunn for å tøffe meg.
     
    LarsUlv liker dette.
  7. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Matet ungene litt i går. Dekanterte lab-glassene og helte på ny vørter. Feilberegnet litt, i begge glassene med 380 har jeg nå mindre gjær enn det jeg startet med og må lage starter på begge ser det ut til, fordi gjæren ville ut av flaskene.
     
  8. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Brygger råøl som skal gjæres med kveik.
    Mesker på 70 grader i 60 minutter, utmesk på 78 grader.
    Så overføres det direkte fra meskekjelen til gjæringskaret.

    Måtte ut et ærend så jeg stoppet overføringen.
    Hadde glemt å skru av den PID styrte kokeplaten, så når det sluttet å renne vørter gjennom kranen startet PID'en opp signalet til kokeplaten.
    Det blir altså 50% råøl og 50% kokt mesk.

    Spennende :confused:

    2018-11-18 11.22.59-kopi.jpg
     
    1Morten liker dette.
  9. ØyvindO

    ØyvindO
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Råøl med dekoksjon! Kan bli bra det. :)
     
  10. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Å koke mesken har og tradisjonelt blitt gjort, så her kjører du dobbelt-trad. Det må jo bli bra
     
  11. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Det skal jo ende opp i et eikefat med brett og bakterier.
    Så det er ingen stor skade at det sannsynligvis er en del ukonvertert stivelse og mye dekstriner i ølet når det kommer på eikefatet.
     
  12. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Spund på øl-ut. Latterlig mye svinn innunder kriker og kroker. Lame.

    2.jpg
     
  13. mrlahey

    mrlahey
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Brygger et allgrain sett pils i dag. Biab. Mesketemp ble som planlagt. Manglet 2 liter vann til skylling. Uten å tenke helte jeg 2 liter kokende vann gjennom biab posen og lot det renne gjennom maltet og dryppe ned i karet under. Da har jeg vel klart å få med all slags taniner og tull kan jeg tenke meg. Eller kan det gå bra? Noen som har vært borti noe lignende?
     
  14. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    2 liter er ikke så mye, og blir vel fort kjølt ned til under 80. Kommer litt an på hvor varm malten i posen var. Men jeg vil gjette på at du ikke kommer til å merke noe til det. Det er bare å unngå å sitte og kjenne etter for hver slurk du tar - da kjenner du det helt sikkert:p.
     
    Staro, JAMBO picobryggeri og mrlahey liker dette.
  15. Chiefen

    Chiefen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fitjar
    Sitter på jobb og tenker, til helga er det hjem på fri :), før jeg kommer på att jeg brygga vist 150 liter sist jeg var hjemme.... det blir mye flaske vasking og tapping. Faen, er jo ikke ett eneste fat som er tomt heller. Uff, må vell ut å handle fat da, orker rett og slett ikke å flaske 300 flasker på ett par dager.
    Start brew your own beer they say, it will save you alot of money they say... Prrrrrf
     
    Janea, Mc., Finn Berger og 4 andre liker dette.
  16. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    150 liter á 100 kr. per liter (lavt regnet for "håndverksøl") = 15 000 kroner.
    - 8 fat á 1200 = 9600 kroner
    - 150 liter hjemmebrygg á 10 kr = 1500 kroner
    = 3900 kroner

    Så vidt jeg skjønner sparer du 3900 kroner, minst, på en fathandletur til bryggebutikken. De kan du jo kjøpe øl for:p.
     
  17. RealGone

    RealGone
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hordaland
    #3717 RealGone, 27 Nov 2018
    Sist redigert: 27 Nov 2018
    LarsUlv liker dette.
  18. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Stavanger
    Denne setningen var så mye morsommere når jeg leste den feil!
     
  19. Chiefen

    Chiefen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fitjar
    joda.... Men, så må jeg inn med flere tappekraner, en fryser til.... og så er sjauen igang... du kan bare ikke vinne i dette gamet
     
    erikraude og Finn Berger liker dette.
  20. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg er redd du kan starte bryggeri like gjerne først som sist:p.
     
    Sarge liker dette.

Del denne siden