1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Bryggertabber

En tråd i 'Brygging' startet av joques, 15 Des 2007.

  1. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Det spørs jo når flaskene har blitt flasket ifht FG. Jo høyere trykk jo mer vil ut. Og hvis man har flasket med "nuclation sites" (humle f.eks) så får man ekstra skum, og det skummet vil ut.
     
  2. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Jo enig i det.
    Men tenker på de flaskene med fontene jeg har hatt, så var det en pils med lite humle i sen tilsetning.
    Da gikk det kjapt å få flasken halvtom gitt.
    Har hatt flere som gir sakte stigning av skummet. Gjerne de som har blitt tørrhumlet.
    Og som i tillegg også har fått litt ettergjæring på flaske.
    Hva som er infeksjon eller ikke er vanskelig for meg å si.
    Tror kanskje fontener er infeksjon mens de flaskene med skum som kryper sakte ut er en kombinasjon av ettergjæring og partikler i ølet.
    Som sagt, bare noe jeg tror.
     
  3. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Tørrhumling kan gi "hop creep", at noen av dekstrinene blir spist opp pga enzymer som følger med tørrhumla.
     
  4. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Ja har lest det der.
    7 batcher med en Brooklyn lager klone som fikk skum som krøp opp av flaskehalsen etter noen uker bekrefter det.
     

Del denne siden