1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Bryggertabber

En tråd i 'Brygging' startet av joques, 15 Des 2007.

  1. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Ja har lest det der.
    7 batcher med en Brooklyn lager klone som fikk skum som krøp opp av flaskehalsen etter noen uker bekrefter det.
     
  2. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Dagens: Glad og fornøyd skuet jeg ut over arenaen for dagens brygging, etter å ha fullført nedkjølingen av noe som tegnet til å bli et solid suksess. Men hva pokker var det som sto der på benken???? 50 gram humle som skulle vært helt i WP. WP var gennomført etter alle kunstens regler, men ... jeg hadde glemt å helle oppi humla:confused:.

    Nå håper jeg de får fortgang i utviklingen av kunstig intelligens! Jeg trenger det sårt.
     
    #3742 Finn Berger, 18 Des 2018
    Sist redigert: 18 Des 2018
  3. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kapittel 2: Jeg løste problemet ved å tappe 5 liter i en kjele, varme opp til 80 grader, og la den stå i de tilmålte 10 minuttene der. Så i vannbad med kjelen for nedkjøling. Alt ser bra ut, og jeg går for å lage en kopp ... nei, ta en øl, for å være ærlig.

    Murphy's lov slår til. Kjelen kantrer og tar inn to liter vann. Så hva nå ...?

    Går'e så går'e. Jeg heiv alt oppi til de 20 literne som jeg allerede hadde satt til gjæring.
     
  4. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Føles slemt å trykke like @Finn Berger
    Men de dagene der kan man bare ikke vinne. Tror det er betalingen for de gode dagene.
     
  5. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Universet vet å jevne ut ting. Hvis vi skal være positive her så har du fått to liter mer øl :D
     
  6. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    - en gave med en pris, det der: OG synker med 0,005 fra 1.061 til 1.056. Blir vel på grensa til en APA.

    Men det er ikke så farlig. Jeg drikker jo fordi det er godt;).
     
    Brynsj, YngveKL, 1Morten og 1 annen person liker dette.
  7. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    "Har du vasket kjelen da?"

    "Vasket kjelen?"

    "Ja, den har jo stått sånn siden sist du brygget"

    "Hæ?"

    Har altså glemt å vaske ut kjelen og WP-sløyfa fra jeg brygget for flere uker siden, Trub & Mugg Landhandleri. Velkommen misfarget slange.
     
  8. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ååååååååååååå. God jul, Miguel.
     
  9. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Vel. Nå skal ribba i den over-enginnerte sous vide maskinen iallefall. Tok det på husk fra i fjor at det var 26 timer, men det var visst 36 timer, det har jeg ikke tid til, så det blir 24 timer.
     
  10. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Du får ta en mash out på ribben og, så pasteuriserer du muggen.
     
    Finn Berger liker dette.
  11. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Kanskje jeg skal bare dra den all-out og drite i stekeovnen? "Denne er mesket på 67 grader med tre timer på 72 grader. Det pleier å funke"

    Tror neppe jeg ville stått for ribba neste år da.
     
    YngveKL liker dette.
  12. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
  13. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Istedenfor egen sous vide-tråd, spør jeg her. Noen tips? Har kjøpt inn høyrygg.
     
    YngveKL liker dette.
  14. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Jeg brukte 36t i fjor på ei ribbe som var ca 7-ish cm tykk. Jeg har jo lite å sammenligne med. Men det funket. Tatt fra oppskrift på nett.
     
    bjartenataas liker dette.
  15. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Potensiell bryggertabbe.. Tappet pils for en 5-6 ukers tid siden. Fylte opp to fat og flasket resten. Det på flaske smaker knallbra, det på fat smaker smør. Merkelig..?
     
  16. Oberstbräu

    Oberstbräu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kombinert flaskekarbonering og diacetylrest på flaskene kanskje? Varmt? Gjetter på at du hadde diacetyl i ølet ved tapping.
     
  17. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ja flaskene er karbonert med sukker. Fat med CO2. Hadde problemer med lekkasje i vanntilførsel på motstrømskjøler denne bryggedagen så det tok laaang tid å kjøle ned og endte opp med å gi meg på 40 grader og la gjæringskaret stå i garasjen/kjøleskapet til pitchetemperatur var nådd. Det på fat blei rulla på gulvet med 30psi i 5 minutter og så satt i boda. Kobla på fatet i går igjen og da var denne smørsmaken der. Altså stått en dryg måned uten trykk på, men fatet var tett og jeg slapp ut trykk før jeg kobla på gass i kegeratoren, det var greit med trykk i fatet da. Lar det stå ei ukes tid med trykk før jeg ofrer det ved midtvinterfesten.
     
  18. Nils1

    Nils1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kjørte du diacetyl-rest på slutten av gjæringen?
     
  19. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Holdt på å helle ut et fat tjekkisk hvor diacetylen var for heftig for meg, men et mer erfarent holde stoppet meg. Jeg satt fatet på 30 grader i tre dager, og ølet ble drikkendes det. Så jeg ville prøvd å ta deacetyrrasgen nå.
     
  20. mr blonde

    mr blonde
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Når du oppdager på juleaften at 3 av 3 co2 flasker er tomme. Og eneste ølet du har gledet deg til å smake på i julen er på fat..
     

Del denne siden