1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Bryggertabber

En tråd i 'Brygging' startet av joques, 15 Des 2007.

  1. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Lame. Dette er en av grunnene til at jeg lar fat som har blitt tomme stå med trykket de har, når jeg vet det nærmer seg slunkent på gassen.
     
  2. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Alltid greit å ha en Sodastream-flaske med tilhørende regulator i beredskap med tanke på slike tilfeller!
     
    Knut Birkeland og Mc. liker dette.
  3. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Men fyren har jo to andre flasker fra før. Hehe, jeg antar at han kunne havnet i samme situasjon selv med sodastream.
     
  4. TommyH

    TommyH
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Miðgarðr
    Gode råd biter ikke på latsabber. Har både sodastream og brannslukkingsapparat i hus, men når det er tomt, da er det tomt!
     
    Einar Michelsen liker dette.
  5. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ja. Men var antageligvis for seint. Kjørte 4 dager på 10, 4 dager på 12, 2 på 14, 2 på 16 og så tappa jeg.

    30 grader i 3 dager, duly noted. Setter det andre fatet på badet så får det stå i kegeratoren med trykk det som står der nå. Så bytter jeg neste helg.
     
  6. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Høyrygg på 60 i 6 timer funket ikke. Viskelær. Må lære litt, ja.
     
  7. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Høyrygg trenger mer temperatur enn 60 eller mye lenger tid. Skal du grille en høyrygg skal den ligge på rista med indirekte 120-130 grader i fem timer uten innpakking og fire til sju timer med butcher paper. Det kreves høy temperatur for at bindevevet i slike kjøttstykker skal gå i oppløsning.
     
    Botnen liker dette.
  8. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    bjartenataas liker dette.
  9. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Einar Michelsen liker dette.
  10. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg har brygget for lite lyst øl. Jeg pleier å ha bryggepause om vinteren siden jeg brygger i kald garasje.
    Nå ser det ut til at beholdningene av både Red Ale, Westcoast IPA og Cream Ale går mot slutten, og det er fortsatt 3 måneder til våren...
     
    Mats Ø. liker dette.
  11. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Smaksprøven viste betydelig redusert usmak. Får stå et par dager til så kjøler jeg ned igjen. :)
     
    1Morten liker dette.
  12. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Pilsner man to the rescue! 100%pilsner, 65°C, saaz til 30 ibu, tre uker på 10°C 833/850/2042. Pilsner man away!!
     
    Thomas D, erikraude og Sarge liker dette.
  13. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Takk for forslaget. Dessverre er kjøleløsningen min basert på hageslangen og fritt utslipp av vann på gårdsplass. Lite kompatibelt med minusgrader.
     
  14. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Pilsner Man feels sorry for you. :(
     
  15. JAMBO picobryggeri

    JAMBO picobryggeri
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Flosterøen
    Da bor du på feil plass :cool:
    Vi har samme kjøleløsning, og brygget to brygg nå i helga:D
     
  16. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jada, der klarte jeg å bytte om på bitter og smakshumle
     
    Ekornskurken og erikraude liker dette.
  17. Scheien

    Scheien
    Expand Collapse
    Registrert bruker

  18. Beant

    Beant
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Blokkfrosset gjærstarter. Noe å satse på, eller ofre til øllah :rolleyes: ?

    Hvor mange av de 577 milliardene med gode hjelpere kan man anta har overlevd slik misshandling??

    Begynner å bli vel mye som har gått med for å blidgjøre de høyere makter i det siste, uten at det ser ut til å ha utgjort noe nevneverdig forskjell :(
     
    Finn Berger liker dette.
  19. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Noe har vel overlevd, men det er nokså umulig å si hvor mye. Det kan godt hende det går bra om du bruker den - jeg har lest rapporter om tilfeller hvor det, stikk i strid med hva teorien sier, har endt godt. Men jeg tror ikk


    Kjempeergerlig:(.
     
  20. Beant

    Beant
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Vi kjøper inn ny gjær og gjør et nytt forsøk.

    Kjempeergelig, ja :(. Ser faktisk ut som kolben kan ha overlevd, og heldigvis var det etter step 1 og ikke step 4 med 3x5 litere som kunne sprukket... En 1-liters ølseidel halvfull med vann overlevde ikke.

    Var et brusskap som fant ut at det skulle oppgradere seg selv til fryseskap, sånn helt på egenhånd og uten å gi beskjed på forhånd. Da blir vi vel nødt til å nedgradere det igjen med en ekstern termostat ;)
     
    YngveKL og Finn Berger liker dette.

Del denne siden