Tabbe og tabbe. Har en pils til gjæring, og oppdaget i går at kjøleskapet gjæringen foregår i har sluttet å kjøle. Vi er godt uti 2 uken, så kanskje jeg slipper unna med en hurtiglagermetode, basert på ren slump. Hadde 16 grader i kjøleskapet i går....
Sent from my iPhone using Tapatalk
Måtte parkere bilen i 2 dager ute, med to bøtter gjærende vørter, før helga. Minus 5 - 6 grader! Regnet med at det ville bli få problemer med å få dem igang igjen på varmt badegulv. Det stemte. Men jeg fant dunkene i en forholdsvis «bulet» (lokkene) tilstand i bilen ved henting. Åpenbart hadde vannet i gjærlåsen fryst lenge før gjæra gav opp jobben.
Kanskje noe å tenke på ved CC på minusgrader ....?
Første brygg i nytt hus. Regnet med at noe ville gå galt da alt utstyret har vert spredd for alle vinder, og jeg selv er en rusten herre.
Stor var overraskelsen da alt gikk etter planen, selv med en del leting etter utstyr.
Gjorde det enkelt for meg selv, og brukte derfor kjølespiralen i stedet for motstrømskjøleren jeg har brukt de siste årene.
Har nå sittet og forbannet spiralen da den ikke ser ut til å komme under 40 ℃, selv med det kalde vannet vi nå har. Rører og gjør alt riktig. Ikke f om den kommer ned.
Kjøret opp flow selv om vannet som kommer ut er kaldt. Alt gjøres helt perfekt riktig. Dette er ikke min feil. Ikke pokker...
... helt til jeg ser at Caso’n står på 10...
InduksjonsplateHva er en Caso?
Skikkelig tabbe i dag, men klarte faktisk å redde oss inn igjen noenlunde.
62 liter med øl på badet, gjæres med Skarekveik på femte dagen. Var begynt å roe ned gjæringen med SG på 1.015. Gjæringsdunken stod litt i veien for vaskemaskina, og på vei dit trakka jeg på krana. Mutteren på innsida hoppa av, og lekkasjen var et faktum. Fikk nappa ut gjærlåsen, plugga toppen, og bikka dunken over på sida, ropte på hjelp og fikk det. Starsanet ny gjæringsdunk, henta hevert, fikk overført gjennom hullet til krana til ny dunk, og smelt på lokk og gjærlås. Tapte bare 2 liter øl! Det ble umiddelbart trykk i gjærlåsen igjen, og nå plopper det, ganske hyppigere enn tidligere i dag. Da får det stå på denne dunken hvertfall 3-4 dager, kanskje mer, så det får klarnet litt igjen og konsumert lufta som ble tilført. Pulsen roa seg noen hakk nå endelig.
Hehe, var ikke mye klart det som ble tappa over etter å ha bikka gjæringsdunken!Når tradisjonsbryggere begynner med klarningstanker [emoji1417]
Spørs om ølet skal få hete afterski..«Skarekveik» !?
Er det påskeversjonen av kveik?
Klassisk senil-tabbe: Skulle hatt i bitterhumla @20, men siden jeg har en rutine på å hive den i @60, og derfor av gammel vane setter timeren til å ringe da (kokte i 90 min i dag), heiv jeg like godt humla oppi uten å tenke da det ringte.
Akk ja; blir litt bitrere enn jeg hadde tenkt, men det går vel.
men siden jeg har en rutine på å hive den i @60
Trikset (mitt triks, ihvertfall) er å alltid beregne noe humle til kokestart. Om så bare én pellet. Så er det bare å følge rutinene derfra.fordi ja.. det er start av kok
.Trikset (mitt triks, ihvertfall) er å alltid beregne noe humle til kokestart. Om så bare én pellet. Så er det bare å følge rutinene derfra.