1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Bryggertabber

En tråd i 'Brygging' startet av joques, 15 Des 2007.

  1. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Gjorde du whirlpool?
     
  2. Bryggarn

    Bryggarn
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Nei, gjorde som jeg pleier. Kjøler ned og lar det sette seg en stund. Det var først å fremst tenkt som en proof of concept, og det funka jo. Neste gang jeg skal prøve noe sånt må det nok stå enda litt lengre, og jeg tror jeg kan tjene på litt mindre høydeforskjell mtp tappehastighet.
     
  3. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Samler seg midten med whirlpool, unngår lett sånne situasjoner da.
     
  4. Bryggarn

    Bryggarn
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Da må man vel ha en whirlpool dings å feste på en drill, og det har jeg desverre ikke.
     
  5. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Holder å bruke meskespaden eller lignende og røre rundt til vørteren spinner godt i kjelen, så lar du det stå til bevegelsen har stoppet opp og la det gå litt tid til.
     
    Finn Berger liker dette.
  6. Bryggarn

    Bryggarn
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Det kan testes, tror det er litt tight med plass mellom kjøler og kjele, men skal vel få det til på et vis. Nedkjølingen går jo fortere også da. Jeg har litt aversjon mot å dille for mye med vørteren etter at nedkjølingen er startet (infeksjonsnoia), derfor pleier jeg som regel å unngå å putte for mye greier oppi der.
     
  7. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Bruker du dyppkjøler? Det gjør jeg.
    Da gjør jeg som dette:
    Under hele kokingen har jeg stort sett meskespaden (den er i metall) oppi vørteren.
    Da kan jeg røre rundt humletilsetningene og annet. Så meskespaden er like ren som vørteren.
    Kjøleren setter jeg oppi 15 minutter før kokeslutt. Da blir den og sterilisert i kokende vørter.

    Så når jeg kjøler ned rører jeg forsiktig inni åpningen i midten av kjøleren med meskespaden. Det korter ned kjøretiden.
    Når vørteren er kjølt ned så langt den skal, tar jeg kjøleren ut og setter den i varmtvannskjelen der jeg har latt returvannet fra kjølingen gå oppi.
    SÅ tar jeg meskespaden og lager en malstrøm/whirlpool oppi den avkjølte vørteren. Tar ut meskespaden og setter lokk på kokekjelen.
    Så får den stå helt i ro et sted mellom 30 minutter og en time, mens jeg vasker kjøler, meskekjele osv.

    Så jeg har altså kjøleren ute av kokejelen på det tidspunktet jeg bruker meskespaden til å lage whirlpool.
    Kanskje du kan ta noen tips fra hvordan jeg gjør det? Sikkert ikke alt som er likt og passer.
     
    erikraude liker dette.
  8. Bryggarn

    Bryggarn
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Mye bra her, kommer til å prøve det du nevner til slutt her. Er avhengig av å bruke dyppvarmer, så jeg får ikke kokt kjølern, og må desinfisere. Skal være mer tålmodig etter kjøling neste gang, da kan det være at det funker bedre, skal ihvertfall ha en plan b klar.
     
  9. Aruzaa

    Aruzaa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Senket nedi dyppkjøleren. Monterer først på inn-slangen, som har en Gardena Stop hurtigkobling på seg. Smarte meg sjekker ikke om det er trykk på slangen først. Så hva skjer?

    Joda, det sekundet jeg kobler til inn-slangen, så fosser det ut vann fra ut-porten og ned på gulvet før jeg får sprunget inn i naborommet og skrudd av. I tillegg kjøler den vørteren såpass at det tar noen minutter å få den på kok igjen.

    Hver gang tenker jeg: «Nå har jeg kontroll på hva som kan gå galt!»

    Så feil kan man ta.
     
    erikraude og Mc. liker dette.
  10. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    [​IMG]
     
    bjartenataas og Daniel ellingsen liker dette.
  11. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ikke akkurat bryggetabbe.
    Men det var tydligvis en tabbe å ikke bære lønnesirup stouten min ned i kjellern før jeg dro bort.
    Det var også en tabbe å låne bort leiligheten til noen jeg trodde jeg kjente som igjen leide ut til noen de tydligvis ikke kjente uten å spørre meg.
    Da jeg kom hjem var alt borte. Også IPA'n som stod i kjøleskapet, samt en antikk trebue.
     
    ullrotta liker dette.
  12. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Å. :(

    Velkommen hjem...
     
    Ekornskurken, ullrotta og loebrygg liker dette.
  13. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Takk :/
     
  14. Thomas Søreide

    Thomas Søreide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bryne
    Bad people drink good beer..!? :eek:
     
  15. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ihvertfall hvis det er gratis.
    Det var også noen små flasker whisky som var borte, så de har tydligvis vært ute etter rus.
    Alt jeg hadde av alkohol var borte.
     
    #4015 loebrygg, 25 Jun 2019
    Sist redigert: 25 Jun 2019
  16. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ute etter russ... Å, loebrygg, du må slutte å leie ut til Rocco. Og brenne leiligheten.
     
    Ekornskurken, ullrotta og loebrygg liker dette.
  17. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Haha, det må være noe galt med stavekontrollen
     
    erikraude liker dette.
  18. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Godt de ikke fant nøkkelen til boden din ... :)
    Føler med deg, og valgte av den grunn ikke og ‘Like’e
     
    loebrygg liker dette.
  19. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    De er det bare jeg som har
     
  20. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Den eneste maten som var borte var et glass akevittsild :rolleyes:
     

Del denne siden