Finn Berger
Moderator
Får tenke litt på det. Hadde tenkt å brygge en dobbeltbock, men litt usikker på så mye caramalt.
Vel, Bestmalz skriver at det kan brukes opptil 50% av det. Så klink til!
Får tenke litt på det. Hadde tenkt å brygge en dobbeltbock, men litt usikker på så mye caramalt.
Blandet dem ja.
Usj!
Blir ikke enkelt å få til en oppskrift med det der.
Tror det blir slik. Tynner ut med pilsnermalt. Da er jeg godt innafor.Vel, Bestmalz skriver at det kan brukes opptil 50% av det. Så klink til!
Bland det godt og del opp i 1/4 så har du rundt 250 gram caramunich og 1,25 kg munich, kan fint brukes i en Vestkyst da for eksempel som har 4% crystal 130-150 ebc, 4% light crystal 70 ebc, og resten munich.Under kverning av malt til morgendagens brygg fant jeg ikke caramunichmaltet.
Nåja. Får vel ha oppi noe tilsvarende tenkte jeg. Så skulle jeg ha litt Munich. Så litt mørk ut tenkte jeg, men det demret ikke helt før jeg tok noen korn i munnen.
De var steinharde og smakte mer røstet enn søtt.
En kjapp titt på ordrehistorikken fra brewshop viste at 1 kg caramunich var innkjøpt for ikke så lenge siden.
Nå lå det sammen med 5 kg Munich!
Argh
Det er også en mulighet.Bland det godt og del opp i 1/4 så har du rundt 250 gram caramunich og 1,25 kg munich, kan fint brukes i en Vestkyst da for eksempel som har 4% crystal 130-150 ebc, 4% light crystal 70 ebc, og resten munich.
Bland det godt og del opp i 1/4 så har du rundt 250 gram caramunich og 1,25 kg munich, kan fint brukes i en Vestkyst da for eksempel som har 4% crystal 130-150 ebc, 4% light crystal 70 ebc, og resten munich.
Det er også en mulighet.
Blande det ut og bruke det slik du nevner.
Tror ikke det blir Vestkyst. Eller kanskje.... Har ikke smakt den så kanskje jeg burde gjøre et forsøk. Går det å bruke 1318 London ale til den?
Skal ha Vestkyst i tankene.Det er ikke noe münchenermalt i Vestkyst. De resterende 92 prosentene er Maris Otter.
Vestkyst må du avgjort prøve! Og 1318 er husgjæren til Kinn, og egentlig den eneste som kan komme på tale. Det blir ikke Vestkyst uten.
Oppskrifta har du her: Oppskrift Kinn Vestkyst
Jeg ville ikke la humla ligge i i 10 dager; synes 7 er maks. Men for å få riktig smak er det viktig at du ikke hiver i humla før hovedgjæringa er ferdig. (NEIPA-humlingsteknikker blir feil, det har jeg prøvd. Her skal du ikke ha noen biotransformasjon.) Og glem det som står om primær- og sekundærkar, selvfølgelig.
Stemmer. Men så spørs det da om man merker noe av at der er litt munich light i gristen.Det er ikke noe münchenermalt i Vestkyst. De resterende 92 prosentene er Maris Otter.
Stemmer. Men så spørs det da om man merker noe av at der er litt munich light i gristen.
Har konvertert til det jeg har hatt på lager når jeg har brygget "Vestkyst". Så aldri en ren klone, det har blitt med et tilnærmet utgangspunkt i den oppskriften. Kanskje jeg skal bestille inn TF malt ved neste batch "Vestkyst". Sliter litt med bli kvitt noen maltsorter etter jeg kjøpte fra Grim og Gryt, kanskje det er på tide med en opprydding på maltlageret uansett.Visse ting er hellige. Du kødder ikke med oppskrifta til Vestkyst. (Jeg snakker av bitter erfaring.)
Neida, hvis det er det lyse münchenermaltet vi snakker om, går det nok bra. Men så er det det med å bruke tysk karamellmalt her, da.
Har konvertert til det jeg har hatt på lager når jeg har brygget "Vestkyst". Så aldri en ren klone, det har blitt med et tilnærmet utgangspunkt i den oppskriften. Kanskje jeg skal bestille inn TF malt ved neste batch "Vestkyst". Sliter litt med bli kvitt noen maltsorter etter jeg kjøpte fra Grim og Gryt, kanskje det er på tide med en opprydding på maltlageret uansett.
Mitt første møte med en gjærlås var som tre-åring. Farmor og farfar var kjent for å lage god nypevin. På den tiden gikk jeg hele tiden rundt med en liten leke i hånda. Da vi skulle hjem igjen fra farmor og farfar fant vi ikke leken og jeg ble hysterisk, men den var vekk. Et par måneder seinere ringer farmor for å si at de fant den igjen. I bunnen av vindunken.
Jeg fikk dessverre først høre historien etter at begge bryggerne var døde, så det vet jeg ikke.Et spørsmål melder seg uunngåelig: Hvordan blei vinen?
Vestkyst må du avgjort prøve! Og 1318 er husgjæren til Kinn, og egentlig den eneste som kan komme på tale. Det blir ikke Vestkyst uten.