Finn Berger
Moderator
Du må dra en Trump på denne. Det var ikke du som tørrhumlet feil kar, men det var ølet som var i feil kar. Kanskje det blir en favoritt.
Et godt eksempel på et alternativt faktum.
Du må dra en Trump på denne. Det var ikke du som tørrhumlet feil kar, men det var ølet som var i feil kar. Kanskje det blir en favoritt.
Litt for mange smakstester fra gravity-målingene, kanskje?Er det en ny trend? Varmgjæra stout?
Hehe.. Jeg leste først den over nå... Skal ikke klage over mine 26+ grader jeg!!
Hmm er ikke dette pastaurisering da!Mine 53 grader var riktignok under karbonering, så jeg er usikker på hva som blir resultatet av dette. Ølet hadde gjæra fra 1045 til 1010 (us-05), stått totalt 4 uker på gjæringsdunken, før karbonering på fat i fem dager på 24 grader før dette skjedde. Interessant å høre hvis noen andre har opplevd det samme.
Jo det var også min første tanke, men mangler vel noen grader ;-)Hmm er ikke dette pastaurisering da!
Mine 53 grader var riktignok under karbonering, så jeg er usikker på hva som blir resultatet av dette. Ølet hadde gjæra fra 1045 til 1010 (us-05), stått totalt 4 uker på gjæringsdunken, før karbonering på fat i fem dager på 24 grader før dette skjedde. Interessant å høre hvis noen andre har opplevd det samme.
Under kverning av malt til morgendagens brygg fant jeg ikke caramunichmaltet.
Nåja. Får vel ha oppi noe tilsvarende tenkte jeg. Så skulle jeg ha litt Munich. Så litt mørk ut tenkte jeg, men det demret ikke helt før jeg tok noen korn i munnen.
De var steinharde og smakte mer røstet enn søtt.
En kjapp titt på ordrehistorikken fra brewshop viste at 1 kg caramunich var innkjøpt for ikke så lenge siden.
Nå lå det sammen med 5 kg Munich!
Argh
Blandet dem ja.Har du blanda dem?????
Jeg bør nok ikke gi opp den greie praksisen jeg har med å oppbevare maltet i de posene jeg får det i. Jeg skulle fint klart å gjøre den tabben der.
Blandet dem ja.
Usj!
Blir ikke enkelt å få til en oppskrift med det der.
Kan lage en slags dobbelbock. Men spørs på mengden caramalt.Nei, jeg ville hatt problemer. Jeg bruker stort sett mørkt münchner bare i tyske øl, og der bruker jeg ikke karamellmalt.
Kan lage en slags dobbelbock. Men spørs på mengden caramalt.
Ble egentlig overrasket over at det ikke var søtere. Munich maltet var adskillig søtere. Mere røstet smak på caramaltet. Kanskje det gir mer søtsmak under mesking?
Får tenke litt på det. Hadde tenkt å brygge en dobbeltbock, men litt usikker på så mye caramalt.Cara Aromatic ligger vel i den gruppa du gjerne bruker for å få mer sødme i ølet - skjønt de på steget under kanskje er de mest typiske til det? Jeg har aldri brukt CA. Jeg bruker Weyermanns Carared, som har tilsvarende EBC.
Bock er nok stedet for den blandinga, ja. Så jeg er glad jeg ikke har laget den, for bock brygger jeg sjelden.