1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Bryggertabber

En tråd i 'Brygging' startet av joques, 15 Des 2007.

  1. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Gode poenger her. Gleder meg til å teste Fermzillaen jeg fikk forrige uke :)
     
  2. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Ja, det stemmer. Men selv en 5 meter (0,5 bar) høy tank vil påvirke gjæringen sammelignet med et vanlig hjemmebryggeroppsett. Diskuterte dette med Edvard hos NØ nylig, ifbm. brygging av NM-vinneren i februar. Utgjæringen hos NØ vil ligge et par poeng høyere enn hjemme. Viktig poeng for å få tilpasset ABV til butikkstyrke.
     
    Finn Berger liker dette.
  3. Aruzaa

    Aruzaa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Hadde mitt første brygg i går hvor INGENTING gikk galt. Det får meg bare til å bekymre meg for hva jeg kan ha glemt.
     
  4. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg glemte meg helt bort i går kveld når jeg pitchet. Det var fortsatt 30°C i karet. Jeg deiset den inn i gjæringsskapet og fikk ned temperaturen til 20 på et par timer. Man får satse på at lagtimen er snill mot meg. ;)
     
  5. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Gikk sikkert bra. Kanskje det blir en ny trend. Speedformering av gjærceller før de begynner å spise sukker. :confused:
     
  6. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jada, har gjort noe lignende før og det har gått helt fint. Wlp001 oppføres med 24-28 timers lagtime på White Labs sine hjemmesider så jeg lener meg mot det med tillit til støtten.
     
    Mc. liker dette.
  7. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Mulig det ikke holder med lett skylling her...[​IMG]
     
  8. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har du vært i kjelleren min og snikfotografert? :p
     
  9. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Tror det hadde holdt lenge med kjelleren min. Hadde egentlig tenkt å begynne å brygge i formiddag, men driver nå med «lut og klor»...
     
    Mats Ø. liker dette.
  10. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Men... men...
    Hva er det?
     
  11. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Mugg
     
  12. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Uæh! Hvor lenge har det stått?
    Jeg har stående regel for meg selv at alt av brukt bryggeutstyr skal vaskes så fort som mulig (helst samme dag eller til nød neste). Alt tørkes grundig, først med rene håndklær og deretter lufttørking minst en dag. Det er ikke rent før det er tørt.

    Hadde en gang en Tupperware-plastboks som sto litt lenge og fikk hårete mugg. Det ble kloret og rengjort på alle tenkelige måter, men både misfarging og lukt var det alltid litt igjen av. Den ble kastet. Mitt råd: Er det ikke rent etter en skikkelig runde med den råeste rengjøringen du kan tenke deg, så kast og invester i nytt. Skriv av kostnaden på erfaringskontoen.
     
  13. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Hehe, en solid koloni også. Ser nesten ut som en gjenglemt liten klut. :eek:
     
  14. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Sist gang jeg brygget var 4.10 i høst. Alt av kraner, slanger, koblinger, etc. måtte også får seg en omgang. Som regel spyler jeg bare gjennom utstyrte på varm side med varmt vann fra springen. Det gjør jeg ikke nå lenger... Kald side har jeg et annet regime på/kontroll på, bortsett fra den glenglemte bøtten.
     
  15. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Har hatt mugg og dritt i både bryggerutstyr og kjøkkenutstyr. Vask og saniter det, så er det good to go. Har opplevd en streak av infeksjoner, og da var jeg for sløv med vaskingen. vasket/saniterte og så ble det fint igjen.
     
    Einar Michelsen liker dette.
  16. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Det var det samme jeg gjorde, til jeg fikk gjentakende infeksjon. Problemet var i kraner, selv om jeg sirkulerte kokende vørter gjennom kranene ble det infisert. Det må demonteres og renses av og til.
     
  17. RayOlav

    RayOlav
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Vaksdal
    Brygget en APA i går kveld. Satte den til gjæring på 20C, US-05.

    Tittet innom den i dag tidlig. Da viste Inkbirden 12C.... Hadde koblet varmebeltet i cooling istedenfor heating.

    Ja, ja. Blir vel øl for det. Var faktisk allerede litt aktivitet i gjærlåsen.
     
  18. HåvardF

    HåvardF
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Gjettum, Bærum
    US-05 er en røver. Sikkert bra å stige rolig opp mot rundt 18°C.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    RayOlav og Sarge liker dette.
  19. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kan hende det går bra, siden det er en APA, men jeg ville fått den opp over 18 grader, ja. Under 18 kan du fort få en slags ferskenaktig smak. Om fersken går bra med humlingen din, så kan det jo gå bra uansett.
     
    RayOlav liker dette.
  20. Dan Skoglund

    Dan Skoglund
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Avsluttet 2019 med et brak! Glemte at fermzilla tåler kun 2,4 bar. Liten sikkerhetsmargin,for etter å ha rundet 2,8 bar eksploderte hele driten. Jeg var gjennomvåt av deilig IPA med kraftig øresus, kona trodde hun kunne hente ut livsforsikringen, kjøleskapet takket for seg og det samme gjorde glassene som stod oppå kjøleskapet.
     

    Vedlagte filer:

Del denne siden