På tide å få fram noen skikkelige bryggertabber som folk har gjort!
Jeg flasket en pale ale i går. Jeg kokte opp sukkerlake og lot den kjøes som vanlig. Gikk i gang med flaskinga, og etter at jeg var ferdig med flaskinga, fikk jeg se at kjelen med sukkerlaken fortsatt sto på benken. Jeg hadde glemt å ha laken oppi ølet! :klovn:
Ok, tenkte jeg, dette kan vi ordne, og relativt lett også, siden jeg brukte de nye svingtoppflaskene. Det er bare å koke opp en tilmålt mengde sukkerlake der jeg kjenner både volum og sukkermengde, og dosere med en 10 ml sprøyte. Ingen panikk, dette fikser seg. Ok, jeg regner og kontrollregner og kontrollregner igjen, koker opp lake, kjøler den og setter i gang. Opp med toppen, sprøyte 10 ml lake oppi, stenge, neste flaske. Ok, dette gikk bra.
Når jeg er nesten ferdig, går det opp for meg at jeg beregnet 10 ml per LITER! Ikke per HALVLITER, som flaskene er på. Det er med andre ord dobbelt så mye sukker i flaskene som det skal være! :confuzed:
Likevel, da, hell i uhell at det var svingtoppflasker, sånn at jeg bare kan gå og lette på trykket utover i ettergjæringa, sånn at det blir riktig mengde kullsyre. Men trøste og bære, jeg følte meg ikke særlig smart!
Joakim, fyllesjuk