Bryggetips Speidel 20

Har fått låne en Speidel 20 jeg skal brygge med i dag for å teste ut. Det blir i tilfelle 50L, men tester nå for å få en opplevelse av hva Speidel er. Har erfaringer fra BB30 som jeg modifiserte opp og ned i mente. Forventer stor overgang, men hva må jeg passe på? Hva er dine beste tips? Alt man bør vite før, mens og etter man brygger på en Speidel 20, kom med det!
 
Mine beste tips er å bytte de orginale filter dukene med vanlige humleposer. Tre dem rundt ristene og lag et lite hull til stanga. Legg bunnrista i før du setter maltrøret ned i speidelen. Meske inn med mest mulig vann. Jeg mesker inn med 60L på storespeidelen og 25L på den lille. En annen nytting ting er å kutte ut skyllingen og bare toppe til kokevolum med vann. Meske i 90 min ga meg mye gjevnere utbytte. Lykke til  :biersmile:
 
Hvorfor ikke skylle? Tilsetter du bare rent vann rett i koken? det må da gå mer utover OG en å skylle?
 
Tilbake
Topp