Etter å snust litt på denne tråden har jeg konkludert med at det er lurt å forlenge gjæringen og øke mengden bær.Trur ikkje du skal trenge å stikke om. Gahr anbefalar 7-8 veker kontakttid ved brygging med frukt og bær. https://forum.norbrygg.no/threads/rips-i-wit.6755/
Hva med "to + fire" uker på gjæring, hvor de to første ukene er uten bær og har en stigning fra 20 til 25 grader. De resterende ukene av gjæringen er på ny dunk, som videre holder en jevn temperatur på 25 grader. Bæra blir tilsett under omstikkingen. Eller er det kanskje bedre med "en + fem" uker?
I utgangspunktet var tanken 55g bær pr liter, men i tråden anbefales det jo 250g pr liter(!), altså 6kg i mitt tilfelle. Jeg kan ta en mellomting, 3 kg bær til 24 liter.
Noen tanker rundt dette?
Sist redigert: