Brygget ølet i dag, da jeg hadde litt tid til overs og starteren hadde bunnfelt så fint allerede!
Laget mer vørter enn jeg vanligvis gjør; begynte med 28L før kok, siden jeg tenkte jeg skulle la trubet bunnfelle denne gangen. Vanligvis heller jeg bare alt oppi gjæringskaret.
Endte opp med ganske mye mindre enn jeg hadde trodd, da jeg tapte ganske mye til trub, men igjen så var OG noe høyere denne gangen enn jeg hadde forventet også (1.056), så jeg vannet ut vørteren litt. Tror ikke 2 liter vann i 20L vørter skal ha så mye å si på bitterheten.
Justerte meskevannet med litt CaSO4. Jeg fant ut at jeg hadde KCl og ikke CaCl, og kuttet derfor den tilsetningen. pH i mesken var passe under hele meskingen.
Kokte vørteren etter alle kunstens regler (90 min, rullende kok), men reagerte på at jeg fikk en helt SINNSYK hot break i dag. Aldri opplevd noe liknende! Tilsatte protafloc tablett og gjærnæring ved 15minuter sammen med vørterkjøleren.
Kjølte vørteren til 14 grader før jeg lot den falle ned til 9 grader i kjøleskapet over 4-5 timer før jeg dekanterte og pitcha starteren min.
Nå skal dette ølet strengt tatt ha alle muligheter til å bli godt (tror aldri jeg har vært så nazi med brygginga noen gang som i dag)
Så da får vi bare håpe gjæren får gjort jobben sin, og jeg sitter igjen med godt øl etterpå!