Finn Berger
Moderator
Jeg kan forsåvidt støtte meg på Charlie Bamforth, som er rimelig følsom for stoffet etter eget sigende. (Han kan ikke gå på kino pga. stanken fra popcornetJeg har lurt litt på om det ikke er en ubalanse du reagerer på. Norsk industri pils skårer vel generelt ganske lavt på IBU skalan og vil skape en kjip søtlig ubalanse som du kanskje oppfatter som diacetyl? Jeg nekter å tro at det er diacety i samtlige "pils". Jeg merker ihvertfall ikke no
Kinns Murar har så å si ikke noe. Haandbryggeriets versjon av NM-ølet til Jørgen hadde heller ikke noe. Jeg har det ikke i mine pils, og kan ikke si jeg har merka det i noen andre hjemmebryggeres pils, heller.
Det er noe jeg kjenner. Det er én distinkt smak. Marit (LIML
Bamforth nevner én industripils som var fri for diacetyl, og de brukte en ganske radikal metode for å bli kvitt det: De varma opp ølet til 80 grader og kjørte det deretter - formodentlig etter noe nedkjøling