Brygg Selv meddelte meg idag at de starter salg av ChitMalt fra hovedlager i mindre kvanta så fort produktansvarlig får tid til å opprette produktnummer. Det tar litt tid før det kommer ut i butikkene.
Chit Malt har vært diskutert i en annen tråd, men jeg synes det kan være greit å legge ut denne meldingen så flere får dette med seg. For ordens skyld; tidligere har BryggSelv kun solgt dette i 25 kg sekker uten knusing.
Chit Malt har flere gode egenskaper som @Finn Berger beskriver det:
"Dette er malt som bare såvidt er maltet, dvs. at man har avbrutt spiringen i det de første tegn på røtter ("chit") kommer ut av kornet. Dermed er enzymene aktivert, og når man samtidig tørker skånsomt, får man bevart en veldig høy diastatisk kraft. I baking bruker man mjøl av slikt malt i små mengder fordi det bidrar til hevingen, og gir ei fin skorpe. For oss som bryggere kan den diastatiske kraften noen ganger også være interessant, men vikitigst er kanskje den lave modifiseringa, som betyr at de proteinene som gir godt skum, i mindre grad er brutt ned enn i det godt modifiserte maltet vi ellers bruker."
Da er det bare å løpe å kjøpe!. For videre diskusjon foreslår jeg at vi holder oss til den etablerte tråden vi holder oss til den etablerte tråden
Chit Malt har vært diskutert i en annen tråd, men jeg synes det kan være greit å legge ut denne meldingen så flere får dette med seg. For ordens skyld; tidligere har BryggSelv kun solgt dette i 25 kg sekker uten knusing.
Chit Malt har flere gode egenskaper som @Finn Berger beskriver det:
"Dette er malt som bare såvidt er maltet, dvs. at man har avbrutt spiringen i det de første tegn på røtter ("chit") kommer ut av kornet. Dermed er enzymene aktivert, og når man samtidig tørker skånsomt, får man bevart en veldig høy diastatisk kraft. I baking bruker man mjøl av slikt malt i små mengder fordi det bidrar til hevingen, og gir ei fin skorpe. For oss som bryggere kan den diastatiske kraften noen ganger også være interessant, men vikitigst er kanskje den lave modifiseringa, som betyr at de proteinene som gir godt skum, i mindre grad er brutt ned enn i det godt modifiserte maltet vi ellers bruker."
Da er det bare å løpe å kjøpe!. For videre diskusjon foreslår jeg at vi holder oss til den etablerte tråden vi holder oss til den etablerte tråden