Jeg trenger hjelp av noen skarpe hjerner, og da er det naturlige å henvende seg til øldrikkere, ikke sløve rødvinshjerner!
Jo varmere ølet er ved flasking, jo mer sukker trengs for å oppnå ønsket co2 mengde i ølet.
Dvs, hvis du flasker et øl på 20 grader bruker du mer sukker enn hvis du flasker det på 10 grader. Det nye sukkeret gjæres og det blir mer co2 i flasken. Men etter gjæring senkes temperaturen til f.eks. 10 grader. Da endres co2 mengden i ølet. Følgelig må trykket i flasken endre seg? Et kaldt øl bør jo bli en en co2 bombe!
Dette virker logisk på meg, men virkeligheten er jo helt på trynet og stemmer ikke med teorien. Flasking-temperaturen avgjør, ikke derveringstempraturen. Men hvorfor det?
Jo varmere ølet er ved flasking, jo mer sukker trengs for å oppnå ønsket co2 mengde i ølet.
Dvs, hvis du flasker et øl på 20 grader bruker du mer sukker enn hvis du flasker det på 10 grader. Det nye sukkeret gjæres og det blir mer co2 i flasken. Men etter gjæring senkes temperaturen til f.eks. 10 grader. Da endres co2 mengden i ølet. Følgelig må trykket i flasken endre seg? Et kaldt øl bør jo bli en en co2 bombe!
Dette virker logisk på meg, men virkeligheten er jo helt på trynet og stemmer ikke med teorien. Flasking-temperaturen avgjør, ikke derveringstempraturen. Men hvorfor det?