1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Cold crash

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av leander, 9 Jul 2013.

  1. StoreMy

    StoreMy
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Midttun, Bergen
    Tror vi holder katten utenfor dette.
    22,5 liter skulle forøvrig holde til 14 000 - 28 000 liter om jeg ikke tar helt feil.
     
  2. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    22,5l vørter da. Flaska er 1oz
     
  3. StoreMy

    StoreMy
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Midttun, Bergen
    Aha - trodde du mente fra - til.
    Den passer mer med den mengden jeg bruker, selv om jeg ikke bryr meg med skjeen.
     
  4. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    IKKE fortell hvor du får dette fra, Kim!
     
  5. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det var snakk om grove nordlendinger her på forumet, ikke nå mere antar jeg.
    :)
     
  6. Hans K

    Hans K
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    :skitbra:
     
  7. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Hahahah!! Curse you fat fingers!!
     
  8. StoreMy

    StoreMy
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Midttun, Bergen
    Har ikke jeg allerede fortalt det?

    Det er forøvrig også tilgjengelig fra andre nettbutikker.
     
  9. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Er Kuk Biofine tilgjengelig fra nettbutikker? Hvilke nettbutikker du frekventerer, Sammy?
     
  10. StoreMy

    StoreMy
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Midttun, Bergen
    Nå begynner du å bli vel privat her.
     
  11. Fossdal

    Fossdal
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vestlandet
    Eg trur'sje han tog'an.....!  ;D
     
  12. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    True dat ;)
     
  13. Hans K

    Hans K
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    :iconlol: det skal ikke fryktelig mye før en tråd sporer av  :iconlol:
     
  14. StoreMy

    StoreMy
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Midttun, Bergen
    Hva har tog med dette å gjøre?
     
  15. leander

    leander
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Larvik
    Takk for svar. Spor i vei.
     
  16. magne1972

    magne1972
    Expand Collapse
    Moderator

    Som cold crash, skrur jeg temperaturen ned fra gjæringstem på slutten.
    F.eks. 14,5 rett ned til 4.
    Lar det stå der i 3-4 dager alt etter tidsklemma :)
    Klart fint øl, og meget fast fint bunnfall.
    Aldri hatt problemer med naturlig karbonering, og gjennbruk av gjæren fungerer ypperlig.
    Mesteparten av "gugga" er da fraseparert pga konisk gjærtank. Men dog.....
    Kjøleskapet bruker vel 15-25 timer kjempegrovt regnet på å stabilisere temperaturen på gjærdunken 10 grader ned.... Tror gjæren takler det helt fint, den er uansett ikke aktiv ved nedsenkingen..
    Totalt off topic, men jeg vet ingenting om tog :)
     
  17. Tor-Ø

    Tor-Ø
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    En liten ting til ang. coldcrash; når jeg overfører til fat holder ølet ca. 2 grader. Hvilken temperatur setter dere fatet på etterpå? Skal det stå noe tid i romtemperatur eller settes det rett på lagringtemperatur, fortsatt 2 grader ved en lager?
     
  18. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Karbonerer du med sukkerlake så la det stå varmt til sukkeret er utgjæret og så sett det kaldt.
     
    Bjørnar E liker dette.
  19. Rolf Gunnar Seterberget

    Rolf Gunnar Seterberget
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    må ol coldcrashes da jeg skal ha det på fat?
     
  20. Oberstbräu

    Oberstbräu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Nei. Det blir bare raskere klart med cold crash før tapping.
     

Del denne siden