Cold crash

Som cold crash, skrur jeg temperaturen ned fra gjæringstem på slutten.
F.eks. 14,5 rett ned til 4.
Lar det stå der i 3-4 dager alt etter tidsklemma :)
Klart fint øl, og meget fast fint bunnfall.
Aldri hatt problemer med naturlig karbonering, og gjennbruk av gjæren fungerer ypperlig.
Mesteparten av "gugga" er da fraseparert pga konisk gjærtank. Men dog.....
Kjøleskapet bruker vel 15-25 timer kjempegrovt regnet på å stabilisere temperaturen på gjærdunken 10 grader ned.... Tror gjæren takler det helt fint, den er uansett ikke aktiv ved nedsenkingen..
Totalt off topic, men jeg vet ingenting om tog :)
 
En liten ting til ang. coldcrash; når jeg overfører til fat holder ølet ca. 2 grader. Hvilken temperatur setter dere fatet på etterpå? Skal det stå noe tid i romtemperatur eller settes det rett på lagringtemperatur, fortsatt 2 grader ved en lager?
 
Crash ned mot 2 grader ila et døgn. La den stå slik i 24 timer før tapping fating. Spesielt gjæren og tørrhumla feller veldig bra av dette (spesielt om du har brukt WLP001 (el.l.)). Bakdelen kan være at du kan kræsje ut for mye gjær om du skal flaskekarbonere.

Edit: Jeg tilsetter også Biofine Clear
må ol coldcrashes da jeg skal ha det på fat?
 
Tilbake
Topp