Hei!
Jeg er helt ny i denne hobbyen selvom jeg har drevet med litt brygging av vin osv.
Nå har jeg fattet interessen i dette flotte faget som jeg gleder meg til å lære masse om.
I første omgang vil jeg gå for disse "ølsettene" for så å gå over til allgrain etterhvert, planen er å få ølet på fat og ikke vaske og gnukke flasker i flere uker.
Jeg har lest meg frem til en del men noe er fortsatt litt uklart om corneliusfat.
noen spørsmål.
1. Co2´n hva brukes den til annet enn å dytte ølet ut av fatet, kan man karbonere med gassen eller er det fortsatt behov for ettergjæring i fatet?
2. blir ølen som vanlig fatøl kjøpt på pub i disse fatene eller er kvaliteten dårligere?
Takker for svar! ;D
Jeg er helt ny i denne hobbyen selvom jeg har drevet med litt brygging av vin osv.
Nå har jeg fattet interessen i dette flotte faget som jeg gleder meg til å lære masse om.
I første omgang vil jeg gå for disse "ølsettene" for så å gå over til allgrain etterhvert, planen er å få ølet på fat og ikke vaske og gnukke flasker i flere uker.
Jeg har lest meg frem til en del men noe er fortsatt litt uklart om corneliusfat.
noen spørsmål.
1. Co2´n hva brukes den til annet enn å dytte ølet ut av fatet, kan man karbonere med gassen eller er det fortsatt behov for ettergjæring i fatet?
2. blir ølen som vanlig fatøl kjøpt på pub i disse fatene eller er kvaliteten dårligere?
Takker for svar! ;D