Synes det tar veldig lite energi å skru løs begge inn og ut postene, legge de i en liten balje med pbw, sammen med lokk etc. Stigrøret legger jeg bare løst inni fatet, har også en syltynn skrubb på vajer ala flaskeskrubbene som faktisk lett går inn i stigrøret.
Med pbw i fatene setter jeg på lokk, litt trykk og kjører gjennom tappelinjene, dermed får ting stå tiden sin før det skylles rent med varmt vann, ca samme temp som det som ble satt til med pbw, dermed bruker jeg petit agentur sin 75% fosforsyre (noen kaller det sterkrens 1), samme fremgangsmåte, men drenerer tappe linjene denne gangen etter litt skylling med forsforsyre løsningen.
Pbw får kose seg i 20-30 min og fosforsyren litt kortere 10-15min ca kommer an på kaffekoppen sin, rister og skyller og styrer, renser oringer og luber innsiden av "lokk ringen" før alt monteres, øl tappes på, lukkes og trykksettes for karbonering og inn i kjøla på inntill videre 2-4 grader.
Fungerer flott så langt, denne fosforsyren skummer forresten ikke, veldig kjekt synes jeg.
Lar fatene stå på hodet en stund før jeg rister de som om de var snabben etter toalett besøk, før ferdig øl tappes som nevnt.
Ikke opplevd noe urovekkende uklarhet, men merker det som er blitt nevnt om klarning, ting tar sin tid, virker og som at isinglass jobber sent når ting står såpass kjølig. Jeg tapper som regel direkte fra coldcrash, rett i rent fat så åker ting rett i kjøla etter en tår isinglass og trykksettes.
Skål og god helg folkens!