Hei! Har brygget 4-5 brygg på min speidel 20. Har bommet på OG alle gangene Etter mine beregninger på brewmate så havnet jeg på 60% idag. Har tidligere bommet på antall liter også, men der traff jeg idag. Her er screenshot av oppsettet mitt:
Først, er det noen som ser noe fundamentalt feil i mitt oppsett?
Jeg endte på kun 1045 i OG etter kok, målte ikke før kok. Målte med to forskjellige hydrometer på 20 grader.
På tidligere brygg har jeg stoppet 2-3 ganger under meskingen og rørt i mesken, idag rørte jeg ingenting. Mesket 90min på 65, 20min på 73 og 15min på 78. Kunne ikke kjenne noe restsødme i maltet etter mesking. Jeg bestiller maltet ferdig knust, kan det være her "problemet" ligger?
Noen som har noen innspill på dette? Hadde jo mye høyere utbytte på både biab og standard meskekar.
I speidelen min er det 5L igjen under krana, jeg beregner 5L i tap til trub.
Etter endt brygging justerer jeg under actual brewhaus effiency så ser det sånn ut, faktisk under 60%
PS: ang rubrikken der det står actual brewhouse effiency, skal jeg slå inn antall liter til gjæring eller det som er igjen i kokekjelen etter koking? Jeg har slått inn antall liter til gjæring der tidligere, hvis jeg skriver inn det som er igjen i speidelen, altså 25L så blir utbyttet på 73%, men uansett så bommer jeg på planlagt OG.
Og til slutt, hvordan planlegger man forskjellig FG i brewmateprogrammet, hva er det som påvirker den?
Først, er det noen som ser noe fundamentalt feil i mitt oppsett?
Jeg endte på kun 1045 i OG etter kok, målte ikke før kok. Målte med to forskjellige hydrometer på 20 grader.
På tidligere brygg har jeg stoppet 2-3 ganger under meskingen og rørt i mesken, idag rørte jeg ingenting. Mesket 90min på 65, 20min på 73 og 15min på 78. Kunne ikke kjenne noe restsødme i maltet etter mesking. Jeg bestiller maltet ferdig knust, kan det være her "problemet" ligger?
Noen som har noen innspill på dette? Hadde jo mye høyere utbytte på både biab og standard meskekar.
I speidelen min er det 5L igjen under krana, jeg beregner 5L i tap til trub.
Etter endt brygging justerer jeg under actual brewhaus effiency så ser det sånn ut, faktisk under 60%
PS: ang rubrikken der det står actual brewhouse effiency, skal jeg slå inn antall liter til gjæring eller det som er igjen i kokekjelen etter koking? Jeg har slått inn antall liter til gjæring der tidligere, hvis jeg skriver inn det som er igjen i speidelen, altså 25L så blir utbyttet på 73%, men uansett så bommer jeg på planlagt OG.
Og til slutt, hvordan planlegger man forskjellig FG i brewmateprogrammet, hva er det som påvirker den?
Sist redigert: