Defekt BB30 ?

Skulle til å brygge i dag. Hadde gjort klart alt. Men då eg skulle sette i kontakta til BB so gikk strømmen i heile huset. Jordfeilbryter slo ut.
Har prøvd på andre kurser rundt om i huset men det skjer det samme. Det skjer sjølv om bryteren står i OFF. Har koblet av ledningene som går inn på bryteren men det skjer det samme. Stikkontakten ser heilt ut og uten skader..
 
Kan umiddelbart høres ut som en feil i ledningen ut til maskinen, eller kanskje mer sannsynlig i støpselet til maskinen. Har ikke BB. Men er dette mulig å bytte/sjekke på en enkel måte? Hvis ikke ville jeg gått på selger.
 
Selv om du slår av bryter er det ikke dermed sagt at du har brutt all strømmen til varmeelementene. Det avhenger om det er enpolig eller allpolig brudd. I ditt tillfelle høres det ut som du har enpolig brudd og da vil strømmen gå hver gang du puttet støpselet inn i kontakten.
 
E.Brekke kan veldig fort ha rett i det. Men det ser ut som om strømbryteren er en stor rød strømbryterknapp med 1/0 på. Da burde den være 2 polt.
Så åpne og se om det går 2 eller 4 ledninger inn på den, eller vent til noen andre med BB kan svare
 
Tilbake
Topp