Hei,
Jeg hiver meg med i lettøl klubben her. Jeg har brygget et øl som står til gjæring, hadde nok litt høy mesketempratur, så det er nok litt mangel på restsødme. Jeg har luktet, målt og smakt, vikrker lovende så¨langt.
Jeg legger ut oppskriften og takker for tilbakemeldinger.
BeerSmith 2 Recipe Printout -
http://www.beersmith.com
Recipe: Lett Bris
Brewer: Thomas
Asst Brewer:
Style: Standard/Ordinary Bitter - Pale ale
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 31,01 l
Post Boil Volume: 29,12 l
Batch Size (fermenter): 25,00 l
Bottling Volume: 23,00 l
Estimated OG: 1,036 SG
Estimated Color: 25,0 EBC
Estimated IBU: 37,1 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 80,6 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
2,50 kg Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC) Grain 1 60,2 %
0,75 kg Cara Blond 20 (Castle Malting) (20,0 EBC Grain 2 18,1 %
0,50 kg Chateau Munich (25,0 EBC) Grain 3 12,0 %
0,20 kg Crystal 120, 2-Row, (Great Western) (236 Grain 4 4,8 %
0,20 kg Special B (Castle Malting) (300,0 EBC) Grain 5 4,8 %
15,00 g Chinook [13,70 %] - Boil 45,0 min Hop 6 19,9 IBUs
1,00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining 7 -
15,00 g Cascade [6,90 %] - Boil 15,0 min Hop 8 5,4 IBUs
15,00 g Simcoe [11,70 %] - Boil 15,0 min Hop 9 9,2 IBUs
0,50 tsp Yeast Nutrient (Boil 10,0 mins) Other 10 -
15,00 g Cascade [6,90 %] - Boil 2,0 min Hop 11 0,9 IBUs
15,00 g Simcoe [11,70 %] - Boil 2,0 min Hop 12 1,6 IBUs
1,0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) Yeast 13 -
25,00 g Cascade [6,90 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 14 0,0 IBUs
25,00 g Simcoe [11,70 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 15 0,0 IBUs
Mash Schedule: Temperature Mash, 1 Step, Medium Body
Total Grain Weight: 4,15 kg