Deilig Lettøl ?

Ok.
Mer humle ved 0 min. Kan jo ta 15 g + 15 g her også.
Da er det igjen 55 g + 55 g Amarillo og Cascade i til tørrhumling.
Men vil ikke dette bli i meste laget? Forventet å få høre at jeg hadde brukt for mye humle.
200 gram på 12 liter med OG på 1.026 må vel være mer enn nok :rolleyes:

Noen som har brukt Carared og Red Crystal som kan si noe om passe mengde?
Bedre med litt lite enn litt for mye i dette eksperimentet.
 
Ok.
Mer humle ved 0 min. Kan jo ta 15 g + 15 g her også.
Da er det igjen 55 g + 55 g Amarillo og Cascade i til tørrhumling.
Men vil ikke dette bli i meste laget? Forventet å få høre at jeg hadde brukt for mye humle.
200 gram på 12 liter med OG på 1.026 må vel være mer enn nok :rolleyes:

Noen som har brukt Carared og Red Crystal som kan si noe om passe mengde?
Bedre med litt lite enn litt for mye i dette eksperimentet.
Jeg brukte 240g humle på 19L......
Går ikke an å bruke for mye humle! :D
Isåfall så er det lommeboka og tanken på litersprisen som begrenser :p
 
Hei,

Jeg hiver meg med i lettøl klubben her. Jeg har brygget et øl som står til gjæring, hadde nok litt høy mesketempratur, så det er nok litt mangel på restsødme. Jeg har luktet, målt og smakt, vikrker lovende så¨langt.
Jeg legger ut oppskriften og takker for tilbakemeldinger.

BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: Lett Bris
Brewer: Thomas
Asst Brewer:
Style: Standard/Ordinary Bitter - Pale ale
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 31,01 l
Post Boil Volume: 29,12 l
Batch Size (fermenter): 25,00 l
Bottling Volume: 23,00 l
Estimated OG: 1,036 SG
Estimated Color: 25,0 EBC
Estimated IBU: 37,1 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 80,6 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
2,50 kg Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC) Grain 1 60,2 %
0,75 kg Cara Blond 20 (Castle Malting) (20,0 EBC Grain 2 18,1 %
0,50 kg Chateau Munich (25,0 EBC) Grain 3 12,0 %
0,20 kg Crystal 120, 2-Row, (Great Western) (236 Grain 4 4,8 %
0,20 kg Special B (Castle Malting) (300,0 EBC) Grain 5 4,8 %
15,00 g Chinook [13,70 %] - Boil 45,0 min Hop 6 19,9 IBUs
1,00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining 7 -
15,00 g Cascade [6,90 %] - Boil 15,0 min Hop 8 5,4 IBUs
15,00 g Simcoe [11,70 %] - Boil 15,0 min Hop 9 9,2 IBUs
0,50 tsp Yeast Nutrient (Boil 10,0 mins) Other 10 -
15,00 g Cascade [6,90 %] - Boil 2,0 min Hop 11 0,9 IBUs
15,00 g Simcoe [11,70 %] - Boil 2,0 min Hop 12 1,6 IBUs
1,0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) Yeast 13 -
25,00 g Cascade [6,90 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 14 0,0 IBUs
25,00 g Simcoe [11,70 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 15 0,0 IBUs


Mash Schedule: Temperature Mash, 1 Step, Medium Body
Total Grain Weight: 4,15 kg
 
Hei! Det er visst også en gjærtype som heter sacromycis ludwigii som blir brukt til å lage alkoholfritt øl. Den har evnen til å fordøye sukker, men lager ikke etanol. Den lager hvist heller ikke noe særlig estere. Mulig det går ann å pitche både denne og vanlig ølgjær?
 
Chop&Brew hadde en episode om god og lettdrikkelig lettøl som de kalte "Boat bitter". Rundt 3.6% og nommenom. :)

 
Hei! Det er visst også en gjærtype som heter sacromycis ludwigii som blir brukt til å lage alkoholfritt øl. Den har evnen til å fordøye sukker, men lager ikke etanol. Den lager hvist heller ikke noe særlig estere. Mulig det går ann å pitche både denne og vanlig ølgjær?

Omtales her: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3769836/
Slike jeg leser det er alkoholproduksjonen ca 50% av S.cerevisae, såfremt temperaturen holdes lav og gjærmengden er på den beskjedne siden.
Men er Saccharomyces ludwigii kommersielt tilgjengelig?
 
Skilt ut som en egen slekt altså.
Skjer hele tiden, biologisk systematikk er svært nær nerde-himmelen :)
Spiller ingen rolle i forhold til egenskapene:)
 
Hei

Har tenkt denne tanken jeg også, sommer øl som man ikke blir dritings av
Er det noen som har noen kommentarer til den oppskriften?
Jeg er spesielt opptatt av å ikke få for mye utgjæring.
Finnes det en gjær som ikke gjærer ut så mye, å stadig som den passer til hvete øl ?

Hvete sommer

Batch Size (L): 25.0
Total Grain (kg): 3.337
Total Hops (g): 100.00

Original Gravity (OG): 1.032 (°P): 8.0
Final Gravity (FG): 1.008 (°P): 2.1
Alcohol by Volume (ABV): 3.10 %
Colour (SRM): 4.3 (EBC): 8.4
Bitterness (IBU): 25.3 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 78
Boil Time (Minutes): 60

Grain Bill

1.435 kg Pilsner (43%)
1.301 kg Wheat Malt (39%)
0.267 kg Carapils (Dextrine) (8%)
0.267 kg Torrified Wheat (8%)
0.067 kg Crystal 120 (2%)

Hop Bill

40.0 g Saaz Pellet (3.6% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.6 g/L)
20.0 g Saaz Pellet (3.6% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.8 g/L)
40.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 1 Minutes (Boil) (1.6 g/L)

Misc Bill

50.0 g Orange Peel @ 15 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 69°C for 70 Minutes.
Fermented at 19°C with
WLP400- Belgian Wit Ale

Gjærer nå på 18 grader
 
Tilbake
Topp