1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Deilige bilder!!!

En tråd i 'Bilder, video og øvrige media' startet av RoganJosh, 13 Okt 2012.

  1. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Like ved sjøen. På stranda og langs svaberget. Ofte den planta med litt størrelse som vokser nærmest sjøen. Pass på å smake på noen bær, du skjønner fort når du har finni riktig busk.
     
    YngveKL liker dette.
  2. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Supert, skal prøve! Men det er vel litt sent nå kanskje?
     
  3. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Tja, vinteren kommer jo seint der söder. Jeg ville sett.
     
    YngveKL liker dette.
  4. Preacher

    Preacher
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Bergen
    Forklar gjerne, slik at en vanlig kar skjønner og :)
     
  5. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Finn Berger og Preacher liker dette.
  6. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Bryggelogg på dunk:):
    Bryggelogg på dunk.jpg
     
    Sarge, Skjelstad, Botnen og 7 andre liker dette.
  7. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Honningfermentert hvitløk blandet med svart hvitløk.
    [​IMG][​IMG]
     
    Finn Berger liker dette.
  8. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hva bruker du det til?
    Er det godt
     
  9. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Kaster du den når du ikke får plass til mer skriblerier?
     
    Finn Berger liker dette.
  10. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    hehe - godt spørsmål. Når må du kassere en gjæringsdunk? Kanskje det kan passe når det ikke er mer plass. Jeg kan jo ikke akkurat begynne å skrive på innsida, heller. Ikke så langt ned, i alle fall:).
     
    loebrygg liker dette.
  11. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Snu bøtta 90 grader og start på ny liste?
     
  12. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ja, når vi først er inne på det, hvor lenge bruker dere/holder en bøtte?
    Jeg har vel hatt mine to i snart 3-4 år nå
     
  13. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Det kommer vel an på hvordan vi steller dem. De jeg bruker nå, har jeg hatt vel et år/10-12 brygg, men jeg reingjør dem bare med en mjuk svamp og maskinoppvaskmiddel (kan ta en runde med noe kraftigere en gang i blant), og de ser fremdeles helt fine ut. Jeg veit ikke om det uansett hvor skånsomt de behandles, går ei grense fordi plasten svekkes av aldring?
     
  14. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har både syrlighet, sødme og umami, bra kompleksitet. Brukes som grillsaus, men også litt som balsamico. Smaker nydelig.
     
  15. Hogne W Helgesen

    Hogne W Helgesen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Oppskrift?

    Sent fra Tapatalk
     
  16. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Fyll et syltetøyglass med hvitløk, fyll opp med honning. La gass slippe ut de første ukene. La stå i romtemperatur i minst seks mnd.

    For svart hvitløk er fremgangsmåten her, brukte sopptørker fra Jula. To mnd på 60 grader.

     
    Hogne W Helgesen liker dette.
  17. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har tenkt å tilsette litt i en porter når jeg får tid
     
    Hogne W Helgesen liker dette.
  18. Hogne W Helgesen

    Hogne W Helgesen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Svart hvitløk i porter høres veldig spennende ut. Hvor mye bruker du?

    Sent fra Tapatalk
     
  19. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Jeg har aldri skjønt dette med at plastbøttene må kastes etter en viss periode.
    De er jo ikke akkurat helt slette innvendig når man kjøper dem, hvis man kjenner med en negl så merker man at det er struktur i plasten allerede når de er nye.

    Visst kan det sette seg sopp og bakterier i små groper, men vann med Star-San har ingen problemer med å komme inn i små groper. En bakterie er uendelig mye større enn et vannmolekyl.

    Hvis man vasker etter bruk, og ser at det ikke ligger igjen noe, kan jeg ikke skjønne at det kan bli noe problem hvis man desinfiserer før bruk igjen. De eldste mine er fra 2013, og jeg vasker som regel med en oppvaskbørste, har aldri hatt en infeksjon. Jeg klorer dem innimellom, men det er for å få bort lukt som setter seg, ikke for å desinfisere.

    Jeg vet det er mange som er uenig i dette, men jeg har så langt ikke sett noe som har overbevist meg om at jeg tar feil.
     
    Jørn Hammerud, GuHa og loebrygg liker dette.
  20. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Mener det var 10gram hver på slutten av kok og rett før flasking, og da ble det lite smak, men litt mye aroma, kun i kok andre gangen, og da knapt merkbart. Ca 20 liter.

    Lurer på 20g i kok og 5g mot slutten av gjæring denne gangen.
     
    Hogne W Helgesen liker dette.

Del denne siden