Har nå veldig snart 20 brygg på samvittigheten. I så måte er jeg vel så vidt kommet over nybegynnerstadiet.
Har stort sett brukt tørrgjær, men har hatt 3 mer eller mindre vellykkede forsøk med bruk av flytende gjær.
1. forsøk benyttet jeg oppskriften i vår egen "bibel" (Moderne hjemmebrygging). Her ble nok starteren i minste laget, og gjæringen sluttet på ca 1.020. Det dreide seg om en stout og gjæren var av typen Weyeast 1028.
2. forsøk hadde jeg oppdaget Mr. Malty. Denne gangen var det en pilsner som var på programmet. Mr. Malty foreslo 4 pk flytende gjær uten starter. Jeg satt en slags starter med 3 pakker som vel gikk bra. Ved pitching, helte jeg for sikkerhets skyld 4. pakke nedi også. Med 10 grader, begynte gjæringa etter 24 timer, og gikk etter oppskriften. Her var det snakk om gjær av typen Weyeast 2124. Dette var vel egentlig ikke å betrakte som en starter.
3. og foreløpig siste forsøk, håper jeg å se resultater av nå, men etter ca 36 timer har jeg ikke observert liv i gjærlåsen. Også her ble Mr. Malty brukt, og "han" foreslo 2 pk. gjær til en starter på litt under 4 liter. Jeg rundet opp til 4 liter, og du verden hvor jeg har ristet! Fikk jo en del bunnfall etterhvert. "Restvørteren" var meget "tørr". Gjæren ble tilsatt vørtere, og siden har jeg ikke hørt et plopp! :attevar:
Er magnetrører eneste utveien?? Bør jeg legge på en pakke i forhold til det Mr. Malty foreslår, eller bør jeg gå tilbake til tørrgjær?? Det siste virker umiddelbart veldig fristende akkurat nå :duh:
Har for sikkerhets skyld bestilt noen pakker med Fermentis lagergjær, og ser vel for meg at jeg må bruke et par pakker av dette for å komme i mål.
Paal J
Har stort sett brukt tørrgjær, men har hatt 3 mer eller mindre vellykkede forsøk med bruk av flytende gjær.
1. forsøk benyttet jeg oppskriften i vår egen "bibel" (Moderne hjemmebrygging). Her ble nok starteren i minste laget, og gjæringen sluttet på ca 1.020. Det dreide seg om en stout og gjæren var av typen Weyeast 1028.
2. forsøk hadde jeg oppdaget Mr. Malty. Denne gangen var det en pilsner som var på programmet. Mr. Malty foreslo 4 pk flytende gjær uten starter. Jeg satt en slags starter med 3 pakker som vel gikk bra. Ved pitching, helte jeg for sikkerhets skyld 4. pakke nedi også. Med 10 grader, begynte gjæringa etter 24 timer, og gikk etter oppskriften. Her var det snakk om gjær av typen Weyeast 2124. Dette var vel egentlig ikke å betrakte som en starter.
3. og foreløpig siste forsøk, håper jeg å se resultater av nå, men etter ca 36 timer har jeg ikke observert liv i gjærlåsen. Også her ble Mr. Malty brukt, og "han" foreslo 2 pk. gjær til en starter på litt under 4 liter. Jeg rundet opp til 4 liter, og du verden hvor jeg har ristet! Fikk jo en del bunnfall etterhvert. "Restvørteren" var meget "tørr". Gjæren ble tilsatt vørtere, og siden har jeg ikke hørt et plopp! :attevar:
Er magnetrører eneste utveien?? Bør jeg legge på en pakke i forhold til det Mr. Malty foreslår, eller bør jeg gå tilbake til tørrgjær?? Det siste virker umiddelbart veldig fristende akkurat nå :duh:
Har for sikkerhets skyld bestilt noen pakker med Fermentis lagergjær, og ser vel for meg at jeg må bruke et par pakker av dette for å komme i mål.
Paal J