Hei.
Jeg skal begynne å høste, og langtids, korttids -lagre gjær og skal av den grunn destilerer vann til å lage isotonisk sodium klorid. Jeg er kanskje litt for manisk når det gjelder rensking av vannet, men måten jeg tenker det er:
1. koke vannet
2. kjøre det gjennom en kombinasjon av vannfileter og kullfilter
3. koke det igjen (pga at filterene kanskje legger til bakterier) <= mulig jeg kan kjøre noe star-san gjennom filterene, så slipper jeg kanskje dette steget?
4. legge til 9g salt pr liter vann
er dette "over the top", er det kanskje nok å bare koke opp vannet for så å legge til saltet?
Ideer mottas med takk
Erik
Jeg skal begynne å høste, og langtids, korttids -lagre gjær og skal av den grunn destilerer vann til å lage isotonisk sodium klorid. Jeg er kanskje litt for manisk når det gjelder rensking av vannet, men måten jeg tenker det er:
1. koke vannet
2. kjøre det gjennom en kombinasjon av vannfileter og kullfilter
3. koke det igjen (pga at filterene kanskje legger til bakterier) <= mulig jeg kan kjøre noe star-san gjennom filterene, så slipper jeg kanskje dette steget?
4. legge til 9g salt pr liter vann
er dette "over the top", er det kanskje nok å bare koke opp vannet for så å legge til saltet?
Ideer mottas med takk
Erik