Er en vennegjeng på 3 karer som nettopp har fått flasket vårt første brygg, en weissbier. Problemet er bare at det lukter litt urin(!!!!!). smaken er heller ikkje slik den skal være, men ikkje i nærheten så vond som lukten.
Det vi har funnet ut i etterkant at vi har gjort feil er at vi har ikkje hatt vann i gjærlåsen, vi måtte flytte på gjæringskara etter de hadde stått i en dag, og at vi ikkje varmte opp skyllevannet, skyllet med vanlige krane temperatur. ja, vi vet det er litt amatørmessig osv, litt for lite lesing på nettet før oppstart.. MEN det eg lurer på er om det er noen av disse feilene som kan gjør at ølet har blitt som det har?
Eller har vi rett å slett bare fått bakterie i det på et eller annet vis?
Det vi har funnet ut i etterkant at vi har gjort feil er at vi har ikkje hatt vann i gjærlåsen, vi måtte flytte på gjæringskara etter de hadde stått i en dag, og at vi ikkje varmte opp skyllevannet, skyllet med vanlige krane temperatur. ja, vi vet det er litt amatørmessig osv, litt for lite lesing på nettet før oppstart.. MEN det eg lurer på er om det er noen av disse feilene som kan gjør at ølet har blitt som det har?
Eller har vi rett å slett bare fått bakterie i det på et eller annet vis?