Diacetyl og kald lagring

Har lest mye om hvordan minimere diacetyl før og underveis i gjæringen, men om man har fått betydelige mengder og har allerede flasket,vil kald lagring i kjøleskap hjelpe på sikt?
 
image.png
Har lest mye om hvordan minimere diacetyl før og underveis i gjæringen, men om man har fått betydelige mengder og har allerede flasket,vil kald lagring i kjøleskap hjelpe på sikt?
Det er frisk aktiv gjær som fjerner diacetyl, dersom du har nok aktiv gjær i flasken så vil varm lagring være bedre, f.eks 20 dager i romtemperatur. Avhengig av hvor kaldt du setter flaskene og hvor raskt du kjøler de ned kan gjæren gå i dvale, det er ikke bra for redusering av diacetyl.
Se vedlagte graf for den relative betydningen av temperatur for redusering av diacetyl i øl med aktive gjærceller/ufiltrert øl.

Diacetyl tyder på at gjæringsprosessen din ikke er god, ev. at du er for utålmodig. Lagerøl trenger mere "love and care" for supert resultat enn ale's, da usmaker pga. dårlig prosess(er) i bryggingen blir mye mere tydelige, iallefall for lyse lagere. Men dette visste du:)

Se forøvrig hva Bårrd skriver her om diacetyl, det er gode råd.

Forøvrig vil pediococcus infeksjon produsere diacetyl, men det er vel ikke aktuell problemstilling her.
 
Jeg var utålmodig, flasket for tidlig:) ølet er blitt bedre alt siden etter jeg postet men trenger litt mer tid. Tusen takk for kul graf, men jeg sliter med å se logikken i vold linjen.. skjønner ikke stigningen etter noen dager? Kanskje jeg skal spare to flasker, en i rom temp og en lagret kaldt;)
 
Jeg var utålmodig, flasket for tidlig:) ølet er blitt bedre alt siden etter jeg postet men trenger litt mer tid. Tusen takk for kul graf, men jeg sliter med å se logikken i vold linjen.. skjønner ikke stigningen etter noen dager? Kanskje jeg skal spare to flasker, en i rom temp og en lagret kaldt;)
Stigningen du ser i grafen er fordi noe diacetyl dannes når oksygen introduseres under pakking av ølet, en direkte kjemisk reaksjon hvor gjæren ikke er delaktig, men vital gjær kan redusere diacetylen som dannes.

Like greit å peke på kilden, komplisert biokjemi dette her.

Å spare en flaske i rom temp og en kaldt og sammenligne etter 14 dager er ikke dumt for å sammenligne effekten.
 
Jeg var utålmodig, flasket for tidlig:) ølet er blitt bedre alt siden etter jeg postet men trenger litt mer tid. Tusen takk for kul graf, men jeg sliter med å se logikken i vold linjen.. skjønner ikke stigningen etter noen dager? Kanskje jeg skal spare to flasker, en i rom temp og en lagret kaldt;)
Denne tråden er interessant for deg. Sjelden god diskusjon, vi har ikke mange slike nå om dagen
https://forum.norbrygg.no/threads/diacetylhelvete.9209/
https://forum.norbrygg.no/threads/diacetylhelvete.9209/#post-86555
https://forum.norbrygg.no/threads/diacetylhelvete.9209/#post-107991
 
Tilbake
Topp