Jeg planlegger en Baltisk Porter fra "Brewing classic styles" med OG 1.089. Jeg vil prøve å gjære denne på lav temperatur med WLP001 eller US-05. Utfordringen er at jeg sansynligvis ikke er hjemme under hele gjæringsforløpet og mest sansynlig er jeg bortreist på slutten av utgjæringen. Hvor lavt jeg kan gå uten å gjennomføre diacetylrast?
Jeg tror jeg kan tilpasse ting slik at jeg får disse alternative handlingsmåtene:
1. Kan jeg legge meg på 15 grader flatt i 3-4 uker og regne med at det ikke er blitt produsert noe diacetyl?
2. Bør jeg gjære enda lavere (12-14 grader) de første 4-5 dagene jeg er hjemme og så skru opp tempen til 16-17 grader før jeg reiser?
3. Kan jeg gjære på 14 grader til ølet er utgjæret, for så å heve tempen til diacetylrast når jeg kommer hjem, selv om det ikke er mer gjærbart sukker igjen?
4. Kan jeg gjære på 14 grader til ølet er utgjæret, for så å tilsette et par Oeschlevekter sukker/DME og eventuell ny gjær, og på denne måten få til en diacetylrast?
Søkefunksjon er benyttet, forumet trålet, og "Yeast" er i posten, den kommer bare ikke frem tidsnokk!
Jeg tror jeg kan tilpasse ting slik at jeg får disse alternative handlingsmåtene:
1. Kan jeg legge meg på 15 grader flatt i 3-4 uker og regne med at det ikke er blitt produsert noe diacetyl?
2. Bør jeg gjære enda lavere (12-14 grader) de første 4-5 dagene jeg er hjemme og så skru opp tempen til 16-17 grader før jeg reiser?
3. Kan jeg gjære på 14 grader til ølet er utgjæret, for så å heve tempen til diacetylrast når jeg kommer hjem, selv om det ikke er mer gjærbart sukker igjen?
4. Kan jeg gjære på 14 grader til ølet er utgjæret, for så å tilsette et par Oeschlevekter sukker/DME og eventuell ny gjær, og på denne måten få til en diacetylrast?
Søkefunksjon er benyttet, forumet trålet, og "Yeast" er i posten, den kommer bare ikke frem tidsnokk!