MortenSickel
Norbrygg-medlem
Jeg skal brygge mitt første juleøl til helgen, @Holmentoppen s Creepy Christmas. Jeg har et 35 liters BIAB oppsett og etter hva jeg forstår er det en fordel å dobbeltmeske.
Forstår jeg riktig at:
1) Jeg splitter malten i to ca like store deler
2) Mesker del 1 uten utmesk
3) Skyller ved mesketemperatur (og klemmer) del 1 til jeg er tilbake til meskevolumet
4) Mesker del 2 i produktet fra del 1 med utmesk
og deretter som vanlig, klemmer og skyller med høy temperatur til kokevolumet
(Har laget noen BIAB brygg etterhvert og oppnår som regel en effektivitet på litt over det som er anslått for de forskjellige bryggene)
Forstår jeg riktig at:
1) Jeg splitter malten i to ca like store deler
2) Mesker del 1 uten utmesk
3) Skyller ved mesketemperatur (og klemmer) del 1 til jeg er tilbake til meskevolumet
4) Mesker del 2 i produktet fra del 1 med utmesk
og deretter som vanlig, klemmer og skyller med høy temperatur til kokevolumet
(Har laget noen BIAB brygg etterhvert og oppnår som regel en effektivitet på litt over det som er anslått for de forskjellige bryggene)