Dypfryst øl

Terje Kolbeinsen

Norbrygg-medlem
Heisann,
Har brygget en pils, som ble gjæret med E.C.Dahl gjær, tappet på fat og så skulle jeg være lur å sette den til lagring i et kjøleskap.
Etter noen uker skulle jeg smake og oppdager at hele fatet er frosset og det er tydelig, at noe av ølet har kommet ut av fatet :(
Fatet ble tatt ut og tint, og lukter greit med en svak aroma av banan, men smaken er kraftig og har et ekkelt sting av alkohol virker det som. Kan det berges eller blir det åte i sneglefellene til hu mor? Har sjekket FG som var 1.008 - den var etter frys 1.020 :eek:. Kan jeg tilsette kokt vann og rekarbonere i fatet?
 
Hvis FG er høyere så er ikke all is smeltet. Det du tapper ut er frysedestillert.
 
"Eispils", altså... :icecreamcone:

Ble hele fatet bunnfrosset? Hvis ikke lever vel en del gjær ennå, og det er kanskje håp om at usmaker kan ryddes opp i dersom du gir det litt tid...?
 
Tilbake
Topp