Jeg skal forsøke meg på Eickerns Pils, som beskrevet i Ølbrygging fra hånd til munn. Det blir min første lager, og jeg stusser litt på lagringstid m.m. som er oppgitt i oppskriften:
Gjær: WLP833 German Bock Lager Yeast
Gjæringstemperatur og -tid:
9 °C i 2 uker / 20 °C i 4 dager
Lagringstemperatur og -tid:
20 °C i 7 dager
Er det ikke vanlig for lagerøl å lagres kjøligere (og over lenger tid) enn dette?
Til sammenligning skal alternativet jeg har vurdert, NM06-Norsk Pils-Joakim Ruud, ha totalt 90 dager til gjæring og lagring, så det er bare hyggelig om jeg kan få brukbart øl på tiden som er oppgitt på Eickerns Pils.
Noen som har forsøkt seg på denne og/eller har gode råd og kloke ord å dele?
Gjær: WLP833 German Bock Lager Yeast
Gjæringstemperatur og -tid:
9 °C i 2 uker / 20 °C i 4 dager
Lagringstemperatur og -tid:
20 °C i 7 dager
Er det ikke vanlig for lagerøl å lagres kjøligere (og over lenger tid) enn dette?
Til sammenligning skal alternativet jeg har vurdert, NM06-Norsk Pils-Joakim Ruud, ha totalt 90 dager til gjæring og lagring, så det er bare hyggelig om jeg kan få brukbart øl på tiden som er oppgitt på Eickerns Pils.
Noen som har forsøkt seg på denne og/eller har gode råd og kloke ord å dele?