NM 06 LL1 - Norsk Pils - Joakim Ruud

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Bragepilsen
Øltype: A. Norsk pils
Antall poeng i konkurransen: 42,33 av 50
OG: 1042
FG: 1008
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 35 IBU
Vørtermengde: 26 l
Sluttvolum:  25 l

Malt & sukker
4700 gram  94 %  Pilsnermalt  ? EBC   
150 gram  3 %  Münchenermalt ? EBC
150 gram  3 %  Carapils      ? EBC   

Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling

Meskeskjema
40 min    60 gr C
40 min    70 gr C

Humle
70 gram    Saaz  4 % alfa  hel/pellets  koketid 60 min
35 gram    Saaz  4 % alfa  hel/pellets  koketid 20 min
25 gram    Saaz  4 % alfa  hel/pellets  koketid  2 min

Krydder og andre tilsetninger

Koketid
Total koketid vørter: 60 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren:  Wyeast Danish Lager slurry 2 dl  flytende gjær

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring    30 dager ved 10 gr C
Modning/sekundærgjæring  30 dager ved 10 gr C
Lagring                  30 dager ved  4 gr C

Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 10.12.2005
Tappedato:  07.01.2006

Kommentar: [/size][/tt]
 
Hei

Vi prøver oss på denne akkuratt nå  8)

Men de siste 30 dagene med lagring , er dette på flasker etter sukring eller er dette også på fat?

Hilsen
Terje
 

FrodeSy

Norbrygg-medlem
BMW Terje skrev:
Hei

Vi prøver oss på denne akkuratt nå  8)

Men de siste 30 dagene med lagring , er dette på flasker etter sukring eller er dette også på fat?

Hilsen
Terje

Heilt sikkert ikkje gjæringsfat, om det er den typen fat du sikter til. Kanskje Cornelius-fat.
 

FrodeSy

Norbrygg-medlem
Er vel avhengig av korleis du vil oppbevare flaskene det, om du føretrekk flasker eller fat eller ein kombinasjon. (Men det er muleg eg er på bærtur her...)
 
Oppdatering  ;D

Putrer og går denne enda , omstukket etter 30 dager med en Fg på 1014 , er nå nede i 1011 etter en uke sekundær gjæring og smaker nå veldig godt.
Fin farge , og fin lukt tror denne kan bli bra  :biersmile:


Vi havnet på en OG på 1053 så er noe mere futt i denne enn planlagt så ender muligens opp med en Pils på 5.9%  >:D

Skal på fat om to tre uker for lagring på 4 grader som oppskriften sier.
 
Oppdatering 

Putrer og går denne enda , omstukket etter 30 dager med en Fg på 1014 , er nå nede i 1011 etter en uke sekundær gjæring og smaker nå veldig godt.
Fin farge , og fin lukt tror denne kan bli bra 


Vi havnet på en OG på 1053 så er noe mere futt i denne enn planlagt så ender muligens opp med en Pils på 5.9% 

Skal på fat om to tre uker for lagring på 4 grader som oppskriften sier.

Hei.
Lurer litt på hvordan denne ble?
 
Vi likte denne veldig godt , og laget en til men med litt forandringer
Jeg kommer til og gå tilbake til denne oppskriften igjen på neste Pils jeg lager  :biersmile:

Enkel å grei oppskrift med god smak , kan trygt anbefale denne  :ilike:

Hilsen
Terje
 
Takker.

Følgte du oppskriften slavisk når det gjelder meskingen? Jeg kommer nok til å gå for enstegs mesking og lurer på å legge meg på 65 grader i en times tid, og koking da i 90 min.

Hvilke forandringer gjorde du på det andre brygget?
 
Meskesjema ble standard Speidel ( 4 stegs ) , på den andre trikset vi med kornsorter og Humle og må si den ble ikke like god ( men den er drukket opp den og  :biersmile: ) så slett ikke dårlig.
Den her ble meget klar og fin , med en litt kraftigere smak enn kjøpepils.

Hilsen
Terje
 
Det skal vel litt til for at det ikke skal bli drukket opp...  ;)

Kan jeg få spørre hvilken gjær du brukte?
Ser i oppskriften at de brukte Wyeast Danish Lager, men jeg er litt mer tilhenger av White Labs så jeg tenker litt på WLP800.
 
Hvordan gikk dette?

Dette gikk meget bra!

Den har jo bare stått 2 uker på fat, men vi har tatt et par prøveglass og det smaker meget bra! Veldig bra humlepreg, spesielt etter en liten stund, og bra aroma! Veldig bra ettersmak for våre ganer ihvertfall!

Skummet er det flotteste og kremete vi noen gang har fått til, så det ser veldig bra ut!

Nå skal den lagres litt på fat (hvis vi klarer å vente) så får vi se om den kanskje blir enda bedre! Problemet er bare at humlepreget er så fantastisk nå, så jeg er redd den skal miste noe av det ved lagring...  :nosmile:
Har forresten tappet på 5 flasker med naturlig karbonisering for å sjekke om det blir noe særlig forskjell på smaken etter litt lagring!  :)

Denne er absolutt til å anbefale!  :biersmile:
 

Simonsen

Norbrygg-medlem
Kan sekundærgjæring skje på corneliusfat etter en måned primærgjæring.  OG 1.058 SG 11.020
 
Kan sekundærgjæring skje på Corneliusfat etter en måned primærgjæring

Hvis det er karbonisering du tenker på er det bare å kjøre på!

Jeg lar alltid Lager gjære i ca 4 uker for så å overføre til flaske eller fat!
 

Rutof

 
[quote auth. =Simonsen link=topic=255.msg145667#msg145667 date=1368473162]
Kan sekundærgjæring skje på Corneliusfat etter en måned primærgjæring.  OG 1.058 SG 11.020
[/quote]

Litt høy fg  for pils.
 
Topp