1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 06 LL1 - Norsk Pils - Joakim Ruud

En tråd i 'Lys lager' startet av Webmaster, 6 Apr 2007.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Bragepilsen
    Øltype: A. Norsk pils
    Antall poeng i konkurransen: 42,33 av 50
    OG: 1042
    FG: 1008
    Farve (beregnet): ? EBC
    Beregnet bitter: 35 IBU
    Vørtermengde: 26 l
    Sluttvolum:  25 l

    Malt & sukker
    4700 gram  94 %  Pilsnermalt  ? EBC   
    150 gram  3 %  Münchenermalt ? EBC
    150 gram  3 %  Carapils      ? EBC   

    Vann
    ? liter til innmesking
    ? liter til skylling

    Meskeskjema
    40 min    60 gr C
    40 min    70 gr C

    Humle
    70 gram    Saaz  4 % alfa  hel/pellets  koketid 60 min
    35 gram    Saaz  4 % alfa  hel/pellets  koketid 20 min
    25 gram    Saaz  4 % alfa  hel/pellets  koketid  2 min

    Krydder og andre tilsetninger

    Koketid
    Total koketid vørter: 60 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren:  Wyeast Danish Lager slurry 2 dl  flytende gjær

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring    30 dager ved 10 gr C
    Modning/sekundærgjæring  30 dager ved 10 gr C
    Lagring                  30 dager ved  4 gr C

    Øvrig informasjon
    Filtrert: nei
    CO2: naturlig
    Bryggedato: 10.12.2005
    Tappedato:  07.01.2006

    Kommentar: [/size][/tt]
     
  2. BMW Terje

    BMW Terje
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei

    Vi prøver oss på denne akkuratt nå  8)

    Men de siste 30 dagene med lagring , er dette på flasker etter sukring eller er dette også på fat?

    Hilsen
    Terje
     
  3. FrodeSy

    FrodeSy
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sjøholt
    Heilt sikkert ikkje gjæringsfat, om det er den typen fat du sikter til. Kanskje Cornelius-fat.
     
  4. BMW Terje

    BMW Terje
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei , nei tenkte mere på om de siste 30dagene med modning var på flaske for karbonering ?
     
  5. FrodeSy

    FrodeSy
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sjøholt
    Er vel avhengig av korleis du vil oppbevare flaskene det, om du føretrekk flasker eller fat eller ein kombinasjon. (Men det er muleg eg er på bærtur her...)
     
  6. BMW Terje

    BMW Terje
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Oppdatering  ;D

    Putrer og går denne enda , omstukket etter 30 dager med en Fg på 1014 , er nå nede i 1011 etter en uke sekundær gjæring og smaker nå veldig godt.
    Fin farge , og fin lukt tror denne kan bli bra  :biersmile:


    Vi havnet på en OG på 1053 så er noe mere futt i denne enn planlagt så ender muligens opp med en Pils på 5.9%  >:D

    Skal på fat om to tre uker for lagring på 4 grader som oppskriften sier.
     
  7. BTTjelta

    BTTjelta
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Hei.
    Lurer litt på hvordan denne ble?
     
  8. BMW Terje

    BMW Terje
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Vi likte denne veldig godt , og laget en til men med litt forandringer
    Jeg kommer til og gå tilbake til denne oppskriften igjen på neste Pils jeg lager  :biersmile:

    Enkel å grei oppskrift med god smak , kan trygt anbefale denne  :ilike:

    Hilsen
    Terje
     
  9. BTTjelta

    BTTjelta
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Takker.

    Følgte du oppskriften slavisk når det gjelder meskingen? Jeg kommer nok til å gå for enstegs mesking og lurer på å legge meg på 65 grader i en times tid, og koking da i 90 min.

    Hvilke forandringer gjorde du på det andre brygget?
     
  10. BMW Terje

    BMW Terje
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Meskesjema ble standard Speidel ( 4 stegs ) , på den andre trikset vi med kornsorter og Humle og må si den ble ikke like god ( men den er drukket opp den og  :biersmile: ) så slett ikke dårlig.
    Den her ble meget klar og fin , med en litt kraftigere smak enn kjøpepils.

    Hilsen
    Terje
     
  11. BTTjelta

    BTTjelta
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Det skal vel litt til for at det ikke skal bli drukket opp...  ;)

    Kan jeg få spørre hvilken gjær du brukte?
    Ser i oppskriften at de brukte Wyeast Danish Lager, men jeg er litt mer tilhenger av White Labs så jeg tenker litt på WLP800.
     
  12. BMW Terje

    BMW Terje
    Expand Collapse
    Registrert bruker

  13. BTTjelta

    BTTjelta
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Takker så mye for alle svar!  :skitbra:

    Skal ta en titt på linken!  :)
     
  14. Ole Christian

    Ole Christian
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Horten
    Skal denne kokes i 60 minutter, eller bør den kokes i 90 minutter pga pilsnermalt?
    Hvis 90 - Hvordan blir humleskjema?
     
  15. BTTjelta

    BTTjelta
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
  16. bulleland

    bulleland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  17. BTTjelta

    BTTjelta
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Dette gikk meget bra!

    Den har jo bare stått 2 uker på fat, men vi har tatt et par prøveglass og det smaker meget bra! Veldig bra humlepreg, spesielt etter en liten stund, og bra aroma! Veldig bra ettersmak for våre ganer ihvertfall!

    Skummet er det flotteste og kremete vi noen gang har fått til, så det ser veldig bra ut!

    Nå skal den lagres litt på fat (hvis vi klarer å vente) så får vi se om den kanskje blir enda bedre! Problemet er bare at humlepreget er så fantastisk nå, så jeg er redd den skal miste noe av det ved lagring...  :nosmile:
    Har forresten tappet på 5 flasker med naturlig karbonisering for å sjekke om det blir noe særlig forskjell på smaken etter litt lagring!  :)

    Denne er absolutt til å anbefale!  :biersmile:
     
  18. Simonsen

    Simonsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Mefjordvær
    Kan sekundærgjæring skje på corneliusfat etter en måned primærgjæring.  OG 1.058 SG 11.020
     
  19. BTTjelta

    BTTjelta
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Hvis det er karbonisering du tenker på er det bare å kjøre på!

    Jeg lar alltid Lager gjære i ca 4 uker for så å overføre til flaske eller fat!
     
  20. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    [quote auth. =Simonsen link=topic=255.msg145667#msg145667 date=1368473162]
    Kan sekundærgjæring skje på Corneliusfat etter en måned primærgjæring.  OG 1.058 SG 11.020
    [/quote]

    Litt høy fg  for pils.
     

Del denne siden